– Med en gang Rafa dro, skjønte jeg at tiden min i klubben var over

Alberto Aquilani snakker ut om hvorfor oppholdet i Liverpool ikke ble som han drømte om.

11. nov 2020 kl 08.55 Jens Bessesen

Det var høye forventninger til italienske Alberto Aquilani da Rafa Benitez hentet han til Liverpool i 2009 for å erstatte Xabi Alonso. Men midtbanespilleren fikk bare 28 kamper totalt på Merseyside, og etter ett år forsvant han tilbake til Italia. 

I et intervju med Guardian snakker Aquilani ut om tiden i Liverpool og hvorfor det ikke gikk som planlagt. Han trekker spesielt fram semifinalen mot Atletico Madrid i Europa League, der han fikk muligheten fra start og scoret ett av sine to mål for Liverpool. 

Dro etter samtale med Hodgson

Hjemmelaget ledet kampen i ekstraomgangene, men en sen scoring fra Diego Forlan sørget for at Atletico gikk til finalen, som de til slutt vant.

– Hvis vi hadde vunnet hadde vi møtt Fulham i finalen og dermed hatt en god sjanse til å vinne Europa League. Det ville vært det første trofeet mitt og kunne endret livet mitt i Liverpool. Men vi tapte, og plutselig var alt annerledes for meg. Målet og måten jeg spilte på var glemt, sier Aquilani til Guardian. 

Sesongen i Liverpool var preget av mye skader, men Benitez hadde gitt Aquilani forsikringer om at han skulle få tid til å finne seg til rette. Men da Benitez forlot klubben sommeren 2010, og Roy Hodgson ble hentet inn, endret det seg. 

– Jeg traff Roy. Han snakket til meg på italiensk og var en gentleman, men fortalte meg at han ville hente Joe Cole for å gjøre laget mer engelsk. Det var åpenbart at jeg ikke ville få mange sjanser, så jeg bestemte at det beste var å dra tilbake til Italia, sier han. 

Skjønte det var over

Aquilani tilbrakte de neste sesongene på lån i Juventus og AC Milan, før han i 2012 signerte en treårskontrakt med Fiorentina. Aquilani erkjenner i dag at han kanskje dro tilbake for tidlig. 

– Men med en gang Rafa dro, skjønte jeg at tiden min i klubben var over. Det var hans prosjekt, og det prosjektet tok slutt etter et år, sier han. 

Nå jobber 36-åringen som juniortrener i Fiorentina, og han sier året i Liverpool er noe han ikke ville vært foruten. 

– Jeg var ung da jeg dro til Liverpool og det var en stor endring for meg, men jeg likte det og fikk flere venner - som Torres, Glen Johnson, Kuyt og Reina. Mange folk tenker at jeg ikke var en god signering og en god spiller for Liverpool, men det var et fint øyeblikk i livet mitt. Det var et år jeg aldri vil glemme, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]