Det er lite sannsynlig at Klopp og storklubbene får viljen sin om fem bytter

Premier League-sjefen kommenterte saken foran Digital-, kultur-, medie- og sportkomiteen.

10. nov 2020 kl 19.23 Arild Skjæveland

Som eneste av de europeiske toppligaene, valgte Premier League-klubbene å gå tilbake til tre innbyttere foran denne sesongen. Det til tross for at kampene kommer tettere enn noen gang, og selv om PGMOL og FIFA hadde åpnet for å forlenge løsningen som ble brukt i sommer for å unngå skader og slitasje på spillerne.

For å få gjennom en lovendring i Premier League, må minst 14 av 20 klubber stemme for. Det skjedde ikke da fem innbyttere var oppe på agendaen tidligere i høst. Det har gjort spesielt storklubbene veldig frustrert.

I gruppespillet i europacupene spilles det denne sesongen like mange kamper som tidligere, men på under en måned kortere tid. Med landslagspauser i tillegg, får spillerne veldig få sjanser til å hente seg inn igjen.

Jürgen Klopp er den som har snakket mest om muligheten til fem bytter, og om hvordan det går utover spillernes helse. Han har fått støtte fra managere som Pep Guardiola og Ole Gunnar Solskjær.

Vil neppe skje

Klopp har blant annet kritisert Premier League-sjefen Richard Masters for manglende lederskap, og er oppgitt over måten han la frem saken med fem innbyttere på.

Masters var tirsdag foran politikerne i Digital-, kultur-, medie- og sportkomiteen, og der ble saken med fem innbyttere nevnt. Det vil gi Klopp og co lite håp.

– Vi har hatt to avstemninger på det på klubbnivå, og begge har vært relativt støttende for tre innbytter. Dette har ført til noe frustrasjon, ved siden av diskusjoner om kampoppsett, som relateres til pandemien, svarte Masters ifølge BBC

– Det er et reelt problem, og jeg kan ikke se at det vil endre seg i overskuelig fremtid, svarer han videre.

The Professional Footballers' Association (PFA) er spillernes egen organisasjon. De har bedt Premier League om å gå tilbake til fem bytter.

– Vi fortalte Premier League at vi vil støtte en slik løsning, for helsen og sikkerheten til medlemmene våre. Det sa vi før den første avstemningen, og vi har ikke endret mening, siteres PFA av Sky Sports.

Ingen støtte fra Sheffield United

En klubb som allerede har varslet at de vil stemme nei dersom det blir tema igjen, er Sheffield United.

– Vi er fortsatt mistenksomme på at de store klubbene bare ønsker å kunne bytte ut spillere for å hvile dem og holde dem friske. Jo større klubb, jo sterkere er benken, sier Sheffield Uniteds daglige leder Stephen Bettis til Sky Sports. Intervjuet er gjengitt i Daily Mail. 

– Enhver endring av regler midt i sesongen vil tydelig gå utover ligaens integritet. De 20 klubbene har ikke bare stemt én gang, men to, og avslått fem innbyttere. De store klubbene klarte å finne en ny måte for å få det opp igjen på agendaen, og igjen tapte de, sier Bettis.

– Så langt denne sesongen har klubbene som spiller i Europa hatt en lik arbeidsmengde som klubbene i Championship, og vi hører ikke at de klager, gjør vi? Her på Bramall Lane har vi ikke sett noen økning i muskelskader.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]