Fotball-sjefene i møte om Project Big Picture

Mer informasjon om Project Big Picture forventes neste uke.

5. nov 2020 kl 15.36 Mari

Premier League-sjef Richard Masters, EFL-sjef Rick Parry og FA-sjef Greg Clarke skal møte med en parlamentskomité på tirsdag for å diskutere Project Big Picture og potensiell finansiell støtte til EFL-klubber, skriver Liverpool Echo.

Møtet skal finne sted tirsdag 10. november klokken 09.00 lokal tid.

Det var lenge antatt at «drømmen» om Project Big Picture var knust da de fleste klubbene slo forslaget i grus, men i forrige uke insisterte Parry på at prosjektet ikke var dødt.

På møtet vil de bli spurt ut om det som blokkerer en økonomisk redningspakke for EFL-klubber – som dekker Championship, League 2 og League 3 – og de vil nærmere undersøke det kontroversielle forslaget for Project Big Picture.

Julian Knight, en konservativ politiker og leder av avdelingen for «Digital, Culture, Media and Sport», er på komiteen som skal spørre ut de tre mennene. Knight fortalte BBC at de frykter at et sted mellom 12 og 15 EFL-klubber kan gå dunken på grunn av den økonomiske krisen forårsaket av coronaviruset og mangelen på supportere på tribunen.

– Covid har avslørt mange av sprekkene i samfunnet vårt og fotballen har et av de dypeste og har avslørt at de har økonomien til et galehus på mange måter, for å være ærlig, sa Knight.

– Vi vil undersøke nøyaktig hva de skal gjøre for å sikre at vi ikke ender med en katastrofe i nasjonalsporten vår.

– Jeg er ikke her for å peke fingre. Det jeg vil gjøre er å prøve å hjelpe prosessen og se akkurat hvor vi kan gå med dette, for alle ønsker en løsning. For for å være ærlig, det må skje, for jeg grøsser over tanken på konsekvensene hvis det ikke gjør det.

Project Big Picture kort fortalt

Project Big Picture-planene, som er ledet an av Clarke, Parry og eierne av Liverpool og Manchester United, ble lekket for en måneds tid siden og ble kjapt avvist av de fleste andre Premier League-klubbene. Prosjektet går blant annet ut på å innføre endringer i den engelske fotballpyramiden.

De ønsker å redusere Premier League fra 20 til 18 lag, fjerne Community Shield og Ligacupen. «Storlagene» skal også få mer makt; stemmer fra de ni klubbene som har vært i ligaen lengst vil ha mer tyngde. De andre «storlagene» skal være positive til forslaget.

Til gjengjeld skal storklubbene være villig til å redde «småklubbene» som sliter under koronapandemien. Engelske myndigheter har bedt Premier League bla opp 250 millioner pund for å redde klubber i EFL, noe folkene bak Project Big Picture var positive til – så lenge de fikk økt makt i retur.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]