Det er ikke første gang Gomez blir skadet under Southgate

Det er tredje gang det skjer. Joe Gomez har mistet ekstremt mye fotball på grunn av skader.

Joe Gomez kom til Liverpool sommeren 2015, og startet allerede i sesongpremieren mot Stoke City under Brendan Rodgers. Den gang på venstrebacken.

Han startet de fem første ligakampene den sesongen, før han satt på benken i Brendan Rodgers sine tre siste kamper som manager. Jürgen Klopp ble manager for Liverpool i en landslagspause, og hadde få spillere å jobbe med i sin første uke.

Gomez var 18 år gammel, og tatt ut for Englands U21-landslag under daværende U21-sjef Gareth Southgate. Han spilte 80 minutter i en kamp mot Kasakhstan, før han måtte gå av banen og bli erstattet av Dominic Iorfa. Etter kampen sa Southgate at det «ikke var noe alvorlig» – men undersøkelsene dagen etter viste at Gomez hadde pådratt seg en ACL-skade, samme type kneskade som Virgil van Dijk fikk tidligere i høst. Han mistet hele sesongen.

Mistet nesten hele 2016/17

Sesongen etter ble veldig vanskelig for Gomez. Det var ikke bare å komme tilbake fra en så alvorlig kneskade – han hadde også store problemer med akillessenen.

Det gjorde at han i hele Klopps første fulle sesong, kun spilte tre kamper i FA-cupen for de røde. Han var ubenyttet reserve i seks andre kamper.

Gomez sine første minutter i Premier League under tyskeren kom faktisk ikke før i 2017/18-sesongen. Først som innbytter på overtid da det endte 3-3 i sesongpremieren mot Watford, før han startet de to neste kampene på høyrebacken mot Crystal Palace og Arsenal. Denne sesongen spilte han til slutt 31 kamper.

Mot slutten av sesongen ble han igjen satt ut av spill – da med en ankelskade som han pådro seg på landslagssamling under nettopp Southgate. Han måtte operere, og mistet Champions League-finalen mot Real Madrid.

Ankeloperasjon

Da Liverpool gikk for ligatittelen i 2018/19-sesongen, var Virgil van Dijk og Joel Matip som var Liverpools midtstopperpar i andre halvdel av sesongen.

Gomez hadde startet så bra, og gjort plassen i midtforsvaret til sin, før han ble grisetaklet inn i reklameskiltene av Ben Mee på Turf Moor. En takling med unødvendig mye kraft, som gjorde at han måtte forlate banen. Det ble brudd for forsvarsspilleren, som senere måtte operere ankelen.

Den skaden gjorde at han mistet alle kampene fra tidlig desember til sent i april. Totalt fikk han 25 kamper denne sesongen. 

Forrige sesong hadde Gomez sin beste sesong, både på banen og på skadefronten. Han var involvert i 43 kamper, og dannet et bunnsolid midtstopperpar med van Dijk.

NY SKADE: Joe Gomez har pådratt seg en ny skade. En veldig lei beskjed etter hans lengste skadefrie periode i karrieren.

NY SKADE: Joe Gomez har pådratt seg en ny skade. En veldig lei beskjed etter hans lengste skadefrie periode i karrieren.

23-åringen fikk kritikk i starten av denne sesongen, men har løftet seg mange hakk etter at Virgil ble langtidsskadd. Nå var det han som var den mest rutinerte midtstopperen, og skulle ta lederrollen i midtforsvaret. Det varte 14 kamper inn i sesongen, der Gomez spilte i 12 av dem…

Skadeutsatt posisjon

Gomez har vært veldig uheldig på skadefronten, og det har vært lite strekk- og muskelskader så langt i karrieren hans. Det har vært alvorlige kne og ankelskader. Likevel har han hatt et «problem», som han har hatt til felles med Joel Matip, og Dejan Lovren tidligere.

Det er evnen til å være tilgjengelig over lang tid.

Før Virgil fikk den alvorlige ACL-skaden, var han «alltid» tilgjengelig, og spilte bortimot alt. Gomez har ikke spilt i mer enn 10 kamper på rad for Liverpool i cup og liga.


Lovren hadde det samme problemet, og det var kun to ganger i hans Liverpool-karriere at han spilte i mer enn seks kamper på rad. Med sine muskelskader er det også et av de store problemene med Joel Matip.

Matip er nå Liverpools eneste friske rutinerte stopper. Han har vært i klubben siden sommeren 2016, men har kun spilt i 114 av kampene. Det vil si at han har spilt i under halvparten av kampene siden han kom.

Denne sesongen har han spilt i tre kamper, etter at han kun spilte i 13 hele forrige sesong.

Klopp har nå mistet tre av fire i den bakre fireren fra forrige sesong. Rhys Williams, Nathaniel Phillips og Billy Koumetio må belage seg på mer spilletid før overgangsvinduet åpner i januar – og Fabinho må for alt i verden holde seg frisk slik at han kan vikariere i midtforsvaret!

Gareth Southgate skal komme med en oppdatering på Joe Gomez sin situasjon når han holder sin pressekonferanse kl. 19.30.