Klopp forteller hva han tenkte da han så laget sitt varme opp for første gang

Manageren visste at han måtte gjøre endringer.

11. nov 2020 kl 22.22 Arild Skjæveland askjaeveland

Det er snart fem år og én måned siden Jürgen Klopp ledet Liverpool for aller første gang. Tottenham var motstander i tyskerens første kamp.

I en ny dokumentar forteller han hva han tenkte da han sto på midtstreken og så motstanderen varme opp, slik han alltid gjør.

– Jeg ser alltid på det andre laget under oppvarming. Tottenham – de så bra ut. Mørk treningsdress, organisert. Harry Kane, Dele Alli. Alt så klart ut. Så snudde jeg meg, og wow! Vi så alle ut som Captain Picard!, sier Klopp og sikter til Star Trek-figuren spilt av Patrick Stewart. Daily Mail har sett dokumentaren, og siterer manageren. 

– Feil størrelser, det passer egentlig ikke spillerne. Jeg var ikke fornøyd, og tenkte: «hvordan kan ikke kampen en gang ha startet, og allerede er vi nest best?», mimrer Klopp.

Selve kampen endte 0-0, selv om det var veldig intenst.

Innkalte til møte

Klopp hang seg opp i detaljene fra oppvarmingen, og innkalte til møte dagen etter.

– Dagen etter ba jeg om et møte, og sa hva vi umiddelbart kunne endre på, fordi jeg synes disse tingene er viktig. Jeg er ikke en kontrollfrik, men jeg synes ting skal skje på en spesifikk måte, sier han.

I dokumentaren, som heter «The End Of The Storm», snakker han også om hvilke spilletyper han ser etter.

– Du trenger ikke å være i bedre fysisk form for å spille for Liverpool. Du må bare være i god form, og passe inn i planen vår. Spillet vårt er egentlig ikke så intenst som det ser ut. Vi gjør de tingene vi gjør for å spare energi, forteller han.

– Det å vinne ballen tilbake umiddelbart skjer etter en kort spurt. Dersom du ikke vinner ballen tilbake der, er det 10 spillere som må løpe 40-50 meter for å vinne ballen, og det er mye mer slitsomt. Selv når vi angriper må vi ha spillere sm er klare for å forsvare seg, for den eneste gangen i livet du kan føle deg fri er når du har beskyttelse, sier han.

«The End Of The Storm» slippes for stream, Blue-Ray og DVD mandag 30. november. Se traileren under.


Har du innspill til journalisten?
[email protected]