Mulighetene på stopperplassKlopp brukte Javier Mascherano som eksempel

Det kan komme flere overraskelser i midforsvaret denne sesongen.

30. okt 2020 kl 23.45 Arild Skjæveland

Jürgen Klopp har i skrivende stund kun tilgjengelig én midtstopper med førstelagserfaring. Det er Joe Gomez. Virgil van Dijk og Joel Matip er begge skadet, og det samme er Fabinho som så langt har gjort en meget god jobb som vikar i midtforsvaret.

Rhys Williams har kommet inn og vært involvert i fire kamper så langt denne sesongen, og kanskje er det 19-åringen som spilte på nivå seks så sent som i mars som vil ta plass mot West Ham lørdag kveld. Men Klopp har flere alternativer.

Nathaniel Phillips har spilt én kamp for førstelaget, og var med på å holde nullen mot Everton. Billy Koumetio er en fransk unggutt de har stor tro på i klubben, men han er fortsatt bare 17 år gammel.

– De er alle gode på trening, sier Jürgen Klopp på andre del av pressekonferansen før West Ham-kampen, gjengitt av thisisanfield.com.

– Jeg har kjent Nat lengst, og er veldig fornøyd med utviklingen hans så lenge jeg har kjent ham. Han har tatt store, store steg, og er en eksepsjonell karakter. Det lille problemet er at vi alle var overbevist om at det så ut som at han skulle dra. Det var mange klubber som var interessert i ham, og kanskje det var på grunn av Korona-krisen at ingen hadde penger til å gjøre det, sier han om Phillips.

Han er den mest rutinerte av de tre. Han er 23 år gammel, og har førstelagserfaring fra Stuttgart i 2. Bundesliga.

– Vi forventet at han skulle forlate klubben, om jeg skal være ærlig. Takk gud for at det ikke skjedde! Men det er den eneste grunnen til at han ikke er i Champions League-troppen. Han kan ikke være på benken i Champions League, men er tilgjengelig i Premier League. Det er alle tre, og jeg må ta en avgjørelse, forteller Klopp.

Bruker Mascherano som eksempel

Jürgen trekker frem Javier Mascherano når han forteller om sine andre alternativer i troppen. Det er ikke sikkert at noen av de tre urutinerte spillerne blir valgt.

– Vi har så klart fortsatt andre alternativer. Som Hendo, Gini, James og Robbo. De kan også spille midtstoppere. De er ikke mindre enn Mascherano for eksempel, og han gjorde det ganske bra i den posisjonen.

Mascherano ble omskolert fra defensiv midtbanespiller til en veldig god midtstopper etter overgangen fra Liverpool til Barcelona. Han var kun 174 centimeter høy, men hadde likevel stor suksess i den posisjonen over flere sesonger.

– Vi har et eller to alternativer, og vil velge en av dem. Hva det blir må dere skru på TV for å se i morgen kveld.

Liverpool - West Ham spilles lørdag kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]