Southgate enig med Klopp - kritiserer terminlisten

Englands landslagssjef mener belastningen på spillerne er for hard.

12. nov 2020 kl 08.41 Jens Bessesen

Etter å ha delt nyheten om det som kan være en langvarig skade på Liverpools Joe Gomez, valgte Englands landslagssjef Gareth Southgate å hive seg på kritikken fra flere av managerne i Premier League. 

Southgate mener både FA, Premier League, UEFA og FIFA burde tatt mer hensyn til spillerne da de satte opp terminlisten for den forkortede 2020/21-sesongen.

– Jeg snakket om dette i starten av sesongen, og med Joe har vi nå et godt eksempel. Vi visste hvor mye han har spilt de siste seks ukene, så vi ga han og de andre som hadde spilt europeiske kamper, pluss søndag, en ekstra dag med restitusjon, sier Southgate ifølge Mirror.

– Likevel skjer altså noe som dette, sier han. 

– Kunne tenkt annerledes

Landslagssjefen har fått med seg diskusjonen om ekstra innbyttere, men peker på det store bildet og mener at fotballmyndighetene burde jobbet sammen for å beskytte spillerne. Antall skader har økt voldsomt i Premier League denne sesongen.

– Dette året var det muligheter for å tenke annerledes. Pandemien har ført til så mye utfordringer for folk. Men alle har prøvd å presse inn samme kampprogram i en kortere periode, sier han. 

– Vi kommer til å se skader. Det er en trist situasjon. Det er ekstra vondt når du ser hvor hardt det går ut over individuelle spillere, sier Southgate.

Han mener mye av dette kunne vært unngått i sommer ved at man jobbet sammen om en god løsning.

– Men det har ikke blitt gjort, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]