Robertson blir med til Israel

Skottland-kapteinen skal være aktuell for kampen.

16. nov 2020 kl 13.00 Arild Skjæveland

Andy Robertson spilte 120 minutter da Skottland kvalifiserte seg til neste års EM torsdag kveld. I et TV-intervju etter kampen fortalte han at han trolig skulle tatt det sjette eller sjuende straffesparket i straffekonkurransen – og fryktet det, fordi han hadde kjent en krampe i hamstringen i andre ekstraomgang.

Det hamstringproblemet gjorde at han ikke var med i troppen da skottene tapte 1-0 i Slovakia søndag kveld. Med det var samtlige i Liverpools forsvarsrekke fra forrige sesong på det tidspunktet ute med skade.

Men det ser ikke ut til å være alvorlig for venstrebacken.

Blir med til Israel

Skottland har en landskamp igjen, og skal møte Israel i Netanya på onsdag. Ifølge avisen The Scotsman kommer Robertson til å være med der. 

– Det var tre eller fire spillere som kunne trengt 24 timer for å restituere skikkelig, og kampen kom litt for tidlig for dem, sier landslagssjef og tidligere Liverpool-assistent Steve Clarke til avisen.

Han gjorde åtte endringer på laget fra Serbia-kampen til Slovakia-kampen. Flere av de spillerne vil nå være tilbake mot Israel, og Robertson kan være en av dem.

– Med Andy var det litt verre enn resten, og derfor utelot jeg ham. Det ville vært en for stor sjanse å ta. Men han blir med til Israel, så vi vil undersøke ham der, og forhåpentligvis få ham på banen. Det ville vært fint, for vi ønsker å ha kapteinen på banen, sier Clarke videre.

Liverpools neste kamp er hjemme mot Leicester City. Den spilles søndag kl. 20.15, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]