Skottland-kapteinen skulle tatt den neste straffenRobertson fikk krampe i hamstringen i ekstraomgangene

Skottland tok seg til EM torsdag kveld.

13. nov 2020 kl 08.45 Arild Skjæveland

Skottland har ikke vært i et stort mesterskap siden VM i Frankrike i 1998. Torsdag kveld slo de ut Serbia og tok seg til neste års EM. Der skal de møte England, Kroatia og Tsjekkia.

Skottene så ut til å gå mot seier, da Luka Jovic dukket opp på en corner på overtid. Han sørget for ekstraomganger. Etter to ganger 15 minutter var det klart for straffespark.

Ni straffespark satt i mål, før Aleksandar Mitrovic sitt forsøk ble reddet. Landslagskaptein Andy Robertson var en lettet mann – det var snart hans tur.

– Jeg tror jeg var den neste, eller nummer sju, men hamstringen min hadde strammet seg til i den andre ekstraomgangen. Bare litt krampe – og det var i venstrebeinet, så jeg var litt bekymret for at jeg skulle få krampe igjen, fortalte Robertson til reporterne etter kampen.

På Merseyside vil de håpe at det bare er krampe, og ikke noe annet i hamstringen. Det er en typisk skade som kommer når det er spilt mange minutter – og det har Robertson gjort denne sesongen. Etter 120 nye minutter her vil han snart ha behov for en pause. Han er den eneste fra fjorårets forsvarsrekke som fortsatt er skadefri.

Veldig stolt

Robertson var naturlig nok en veldig glad mann torsdag kveld.

– For en kveld. Det er så tøft å forklare det nå. Det er så følelsesladd, og tårer overalt. Disse guttene fortjener det. Glem meg, jeg er bare en gutt som er så heldig som får gå foran dem. Jeg leder dem ut, men disse guttene er noe annet. Vi er sydd sammen, og nå ser vi frem til sommeren, sa han videre.


– Jeg håper at alle har en fest hjemme i kveld. Vi har vært gjennom en tøff tid som fotballspillere og supportere i Skottland. 23 år vil det ha gått før vi spiller, og nå har vi klart det. Jeg vil ikke tenke på det, for da gråter jeg, men nå gleder vi oss til sommeren. Det å kunne gjøre det med dette støtteapparatet, trenerne og spillerne gjøre det litt mer spesielt.

Skottlands landslagssjef er Steve Clarke. Han var Kenny Dalglish sin assistentmanager i Liverpool i 2011 og 2012.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]