Robertson ledet Skottland til deres første mesterskap siden 1998

Andy Robertson spilte 120 minutter da Skottland tok seg til EM.

12. nov 2020 kl 23.32 Arild Skjæveland

Det var ikke bare meningsløse privatlandskamper som ble denne midtuken – det var også fire plasser til EM neste sommer som sto på spill.

Det var plassene gjennom Nations League som skulle avgjøres. Ungarn slo Island, Slovakia slo Nord-Irland, Nord-Makedonia slo Georgia – og Skottland slo Serbia, i Beograd!

Sist Skottland var i et stort mesterskap var i VM i Frankrike i 1998. Da var Andy Robertson fire år gammel.

I dag ledet han landet sitt til et mesterskap med kapteinsbindet på armen.

Avgjort på straffer

Robertson spilte en god kamp, og kunne også ha scoret et mål. Det var Ryan Christie som scoret skottenes mål i den andre omgangen, etter en flott prestasjon utenfor boksen.

Serbia utlignet på overtid, og sikret ekstraomganger. Etter 30 nye målløse minutter, ble det avgjort på straffekonkurranse. De ni første straffesparkene ble satt i mål, før Fulham-spissen Aleksandar Mitrovic satte sin nede til høyre. Der lå David Marshall og ventet.

Robertson, som har spilt veldig mange minutter denne sesongen, spilte 120 minutter. Nå vil Jürgen Klopp håpe at han får hvile litt i de to kommende Nations League-kampene, mot Slovakia og Israel på bortebane den neste uken.

Skottland går inn i gruppe D, sammen med England, Kroatia og Tsjekkia i mesterskapet neste sommer.

Hendo fikk hvile

Jordan Henderson ble sittende på benken i hele kampen da England slo Irland 3-0 på Wembley. På benken ble også tredjekeeper Caoimhin Kelleher sittende.

Torsdag kveld ble det også klart at England - Island likevel kan spilles på Wembley. Det har vært snakk om å flytte kampen til både Albania og Tyskland.

Harry Wilson spilte 90 minutter for Wales mot USA, i en kamp som endte 0-0. Der ble Neco Williams sittende på benken.