– Jeg tror kanskje Sadios tånegl var offside

Andy Robertson kunne ikke skjule sin skuffelse etter at Jordan Hendersons overtids-scoring ble annullert.

18. okt 2020 kl 10.20 Einar Kvande

Alle i Liverpool-troppen var naturlig nok svært skuffet etter at det som så ut til å være vinnermålet i Merseyside-derbyet, satt inn av Jordan Henderson på overtid etter flott forarbeid av Sadio Mané, ble underkjent av VAR.

– Det er selvsagt skuffende, og jeg tror vi er det laget som er mest skuffet etter kampen, uttaler Andy Robertson til Liverpoolfc.com.

– Vi hadde seieren innen rekkevidde. Vi skapte nok sjanser. Vi trodde vi hadde avgjort det på overtid, men så tror jeg at Sadios tånegl kanskje var offside. Men det er dette VAR bringer til spillet. Onside, offside, det er åpenbart, og dessverre spiller ikke marginen noen rolle, han var offside.

– Det er alltid vanskelig å takle slikt, når du tror du har vunnet kampen, og det er så marginalt som det der. Men vi tar det ene poenget og ser fremover.

– Jeg synes vi spilte mye bedre i denne kampen. Vi var mye bedre, og vi spilte med selvtillit. Vi spilte vår egen fotball. Vi presset dem, vi var oppe i dem, vi holdt veldig godt på ballen og vi skapte sjanser. Så en annen dag ville vi kanskje ha ledet mer før det som skjedde mot slutten. Vi tar uavgjort, og fokuserer på neste kamp.

– Jeg så da Thiago spilte ballen, og jeg tenkte at Sadio var helt i grenseland i forhold til offside. Men vi trodde vi akkurat hadde scoret vinnermålet i et lokaloppgjør, og da kan du ikke unngå å feire det. Deretter ventet vi bare på avgjørelsen, og det tok lang tid før den kom, så vi visste at dette var en vanskelig avgjørelse. Og vanligvis når det tar så langt tid vet vi at det som regel ikke går i vår favør. Det ble som det ble, og nå må vi bare komme oss videre.

Nå handler det om restitusjon

Liverpool er nå inne i en hektisk periode, og allerede på onsdag starter Champions League-eventyret. 

– Vi må ta med oss alt som var positivt, sier Robertson.

– Vi skapte mange sjanser i denne kampen, og vi var trolig vanskelige å spille mot. Jeg syntes vi manglet dette mot Aston Villa. Da presset vi for dårlig, og vi vant ikke andreballene. Vi vant mange flere mot Everton.

– Så vi kan være fornøyd med mye, men vi kom hit for å vinne kampen, og det klarte vi ikke. Så vi må bare børste av oss støvet, da vi står foran en hektisk periode. Vi ser frem til den, og nå skal vi restituere oss frem mot onsdagen, for da starter Champions League igjen. Vi ønsker å nå langt i den turneringen, og da må vi ha friske bein. Deretter skal vi konsentrere oss om Premier League igjen.

– Vi skal være klare for denne hektiske perioden. Alle spillerne vil være klare. Vi ser frem til den, og forhåpentligvis får vi flere gode resultater.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]