Skottland-trener Steve Clarke om koronasituasjonen: – Dette kan skje med hvilken som helst klubb eller gruppe, når som helst

I dag blir det avgjort hvem som møter hverandre av Norge/Serbia og Skottland/Israel i kamp om EM-plass, men Andy Robertson & Co har koronautfordringer før kveldens kamp.

8. okt 2020 kl 15.52 Øystein Tronstad

– Det har vært annerledes, svært annerledes. Du lærer ikke dette på trenerkurset, det er sikkert. Det er en merkelig oppladning til kamp, sier skottenes landslagssjef Steve Clarke ifølge The Herald.

– Du kan gjøre alt som er mulig for å unngå dette, men å holde viruset ute fra enkelte situasjoner er umulig, sier Clarke som nå må klare seg uten den viktige trioen Stuart Armstrong, Ryan Christie og Kieran Tierney etter at Southamptons Armstrong testet positivt for korona.

Clarke har 22 år bak seg som assistent og trener, og var blant annet i Liverpool under Sir Kenny Dalglishs andre periode i klubben. 57-åringen mener at vi må leve med dette usikkerhetsmomentet rundt oss.

– Jeg nevnte dette da vi hadde vår forrige kamp i Tsjekkia. Jeg sa den gang at vi hadde sympati og følte med deres situasjon, fordi dette kan skje med hvilken som helst klubb eller internasjonal gruppe, når som helst. Dessverre så var det oss denne gangen.

Liverpool er ikke noe unntak og Sadio Mané, Kostas Tsimikas (ikke offisielt bekreftet), Thiago Alcântara og Xherdan Shaqiri har alle fått korona. Sistnevnte har nå testet negativt og kan være aktuell for det sveitsiske landslaget igjen.

EM-kvalifiseringen ser du i kveld, fra 20:45, med åtte semifinaler, inkludert Norge-Serbia og Skottland-Israel på TV 2, TV 2 Sport Premium 2 og Sumo. 

– Jeg er sikker på at vi kan gi alle et løft med det rette resultatet. Det faktum at regjeringen strammer inn med tiltak forteller oss at ingen er immune mot denne situasjonen, ikke fotball heller. Vi er takknemlige for å ha muligheten til å spille og forhåpentligvis kan vi bidra til å muntre opp befolkningen, sier Clarke.

Vinneren av Norge-Serbia får hjemmekamp 12. november mot vinneren av Skottland/Israel. Ved uavgjort ved full tid spilles det ekstraomganger, før eventuell straffekonk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]