– Vi vant ikke duellene, vi vant ikke andreballene og vi scoret ikke på sjansene vi skapte i første omgang

Andy Robertson mener at Liverpools innsats på Villa Park var uakseptabel.

5. okt 2020 kl 21.33 Einar Kvande

Liverpool gikk på sitt største tap på over 57 år da Jürgen Klopps menn tapte hele 7-2 for Aston Villa på Villa Park søndag kveld. Bare fem ganger i klubbens 128 år lange historie, i løpet av totalt 5749 offisielle fotballkamper, har et Liverpool-lag sluppet inn flere mål.

– Til tider kunne vi ikke tro det som foregikk. Vi var ikke gode nok. Vi vant ikke andreballene, vi vant ikke duellene, vi scoret ikke på sjansene vi skapte i første omgang, da vi hadde flere. Da ender vi opp med et resultat som dette. Aston Villa tok vare på nesten hver eneste sjanse de hadde, og skal ha honnør for det. De var bedre enn oss. De vant hver eneste duell ute på banen, og når det skjer kommer vi aldri til å vinne en fotballkamp. Som Liverpool-spiller må jeg bare konstatere at resultatet var flaut, slår Andy Robertson fast til Liverpoolfc.com.

Hang ikke med

Robertson innrømmer at det ble vanskelig for Liverpool med den dårlige starten på kampen, der de fikk et baklengsmål etter bare noen få minutters spill på grunn av svakt keeperspill fra Adrians side.

– Vi må prestere bedre. Det har skjedd før også, og det hendte vel på Villa Park forrige sesong også, da vi ikke var med på notene i første omgang. Men i andre omgang snudde vi kampen og vant. Denne gangen ga vi ikke oss selv den muligheten. Når du ikke er på hugget, og sliter med å finne rytmen, må du sørge for å holde deg inne i kampen. Dessverre gjorde vi alt for mange feil, som endte med scoringer, til å klare det. Når ting som dette skjer, vil du aldri vinne kampen. Manageren har gang på gang understreket at vi ikke vil vinne kamper om vi er så mye som en prosent under pari. I denne kampen var vi langt under pari. Når du er det, vil du dessverre aldri vinne en fotballkamp.

Robertson er meget skuffet over at Liverpool ikke klarte å heve seg, og at mønstret fra første omgang gjentok seg i andre omgang.

– Vi lå under 4-1 til pause, og dette Liverpool-laget tror alltid det kan slå tilbake. Det gjorde vi denne gangen også. Manageren ga oss klar beskjed i pausen. Vi skulle gå ut og vinne andreomgangen, og dersom det var nok til seier var det fint, og om ikke, ville vi håndtere det. Men så gikk vi ut og slapp inn nesten like mange mål etter pause også, og resultatet ble direkte flaut når du spiller for denne klubben. Dette er ikke akseptabelt, så det er noe vi må ta tak i. Vi er en gruppe som holder sammen, og som går veldig godt sammen, vi er en klubb hvor alle går veldig godt sammen, og nå er det tid for å vise samhold slik at vi ikke ser flere prestasjoner som dette. Vi skal glemme resultatet, for de tok vare på nesten hver eneste sjanse, men prestasjonen var rett og slett ikke god nok, og nå må vi sørge for at det samme ikke skjer en gang til.

Lokaloppgjøret venter

Robertson legger ikke skjul på at det er veldig frustrerende at det nå er hele to uker til neste ligakamp, på grunn av landskampene som skal spilles den kommende uken.

– Vanligvis har vi tre dager til vi får prøve å rette på ting. Dessverre blir vi nå spredd over hele kloden, men slik er det. Ofte har vi vunnet stort foran perioder med landskamper, og har pratet om hvor hyggelig det har vært å dra på landskamper. Denne gangen må vi dessverre håndtere et motsatt resultat. Vi må leve med vårt største tap på lang tid. Vi skal være borte i to uker nå, og når vi kommer tilbake til Merseyside skal vi være klare for lokaloppgjøret. Guttene vil være klare for det. Det er opp til oss å være så friske og raske som mulig etter landskampene. Vi skal stå sammen, og sørge for at vi forhåpentligvis ikke presterer så svakt som dette noen gang igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]