Ble provosert av politiker-utspill:– Vi ble angrepet, men beviste at vi er en yrkesgruppe som gir tilbake til samfunnet

Andy Robertson hyller både Jürgen Klopp, Jordan Henderson, Marcus Rashford og helsearbeidere i åpenhjertig intervju.

21. sep 2020 kl 23.28 Jens Bessesen

I et dybdeintervju med The Times snakker Andy Robertson blant annet om arbeidet han har gjort med veldedighet. Intervjuet gjøres i forbindelse med skottens bokutgivelse, der deler av overskuddet skal gå til hans egen veldedighetsorganisasjon AR26. 

AR26 skal gi gratis trening til vanskeligstilte barn og skal hjelpe tenåringer som sliter med å få en ny sjanse i livet. I tillegg skal den sørge for å gi barn og unge som har alvorlige sykdommer opplevelser for livet, for eksempel i form av en kamp på stadion eller en tur til Disneyland. 

Gir tilbake til samfunnet

I intervjuet sier Robertson at han alltid har vært opptatt av å gi noe tilbake. 26-åringen ble provosert da helseminister Matt Hancock i løpet av koronaperioden uttalte at fotballspillere burde gjøre mer. 

– «Hendo» og de andre kapteinene satte opp et stort fond for NHS (National Health Service) og samlet inn millioner. Vi ble angrepet, men beviste at vi er en yrkesgruppe som gir tilbake til samfunnet, sier Robertson til The Times, men legger til at han ikke vil at fotballspillere som omtaler som helter - den hyllesten gir han til NHS. 

– De er de ekte heltene, sier Robertson. 

Han retter dessuten skryt til Manchester Uniteds Marcus Rashford. I intervjuet som er gjort på Anfield hyller Robertson Rashfords innsats for blant annet å sørge for at barn fremdeles skal få gratis skolemat i England. 

– Marcus Rashford kan bli den første Man United-spilleren til å få stående ovasjoner her. Han hadde definitivt fortjent det fordi tusener av familier nå får mat, sier Robertson. 

Hyller Klopp

Robertson tar seg også tid til å snakke om fjorårets fenomenale sesong for Liverpool, og gir en stor del av æren til Jürgen Klopp. 

– Da vi tapte mot Watford og mistet den ubeseirede rekken var vi knust, men vi kunne ikke vente med å komme tilbake og rette opp feilen. Det er mentaliteten du trenger, og det er grunnen til at vi er i toppen. Vi slår tilbake. Hvis du er på Melwood ser du en sult til å lykkes. Det kommer fra manageren. Han er et taktisk geni og en god «man-manager», sier skotten. 

Han sier Klopp krever veldig mye av spillerne, men samtidig er han en normal mann som alle på Melwood elsker. 

– Han har gjort Melwood til en familie og alle tar vare på hverandre, sier Robertson. 

Maskinen Henderson

Venstrebacken hyller også Liverpools kaptein Jordan Henderson. 

– Gjennom jula og i januar og februar var «Hendo» som en maskin. På hver trening og hver kamp var han så fokusert på at vi skulle nå målet. Han dro oss tidvis over mål da vi ikke spilte på vårt beste, sier han. 

– Du kan allerede se at han er klar til å gjøre det igjen. Så lenge han leder oss hver dag vil ikke vi andre senke standardene, sier Robertson til The Times. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]