Robbo er klar for en ny assist-duell med Trent - og denne gangen tok han like godt føringen

Skottens corner ble headet i mål av Virgil van Dijk, da Liverpool slo Leeds 4-3 i ligaåpningen.

14. sep 2020 kl 21.00 Einar Kvande

Andy Robertson har tatt en tidlig ledelse i den årlige assist-konkurransen med back-kollega Trent Alexander-Arnold. Skotten kunne nemlig bokføre årets første assist, da han slo corneren som Virgil van Dijk scoret Liverpools andre mål på i 4-3 seieren over Leeds.

Robertson noterte seg for tolv målgivende pasninger forrige sesong, men Alexander-Arnold på motsatt back kunne til slutt triumfere med en assist mer.

– Det er en lang, lang sesong, så vi får se hvordan det går denne gangen, uttalte Robertson til kampprogrammet før matchen mot Leeds.

– Vi har denne interne konkurransen for å få det beste ut av hverandre, legger venstrebacken til.

– De to siste sesongene har vi vist at vi kan ta antall målgivende for sidebacker til et nytt nivå. I 2018/19 slettet Trent en rekord for sidebacker som hadde stått i mange år. Og så slo han sin egen rekord sesongen etter, noe som var utrolig.

– Dersom jeg klarer å komme i nærheten av ham denne sesongen, så tror jeg vi begge har hatt en vellykket sesong. Jeg kan ikke se for meg at han ikke kommer til å bidra med målgivende pasninger, og jeg håper det fortsetter slik lenge.

– Vi liker begge å skape sjanser, og forhåpentligvis fortsetter vi med det denne sesongen. Å skape sjanser og legge opp til scoringer er en viktig del av spillet vårt, og vi gleder oss over det. 

– Det blir selvsagt vanskelig å få like mange målgivende denne sesongen som forrige, men det er målet vårt, og forhåpentligvis klarer vi det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]