Liverpool får svi mest når TV-selskapene krever rabatt

Premier League-klubbenes utbetalinger blir redusert med mellom 7,1 og 17,3 millioner pund.

14. sep 2020 kl 20.04 Einar Kvande EinarKvande

Premier Leagues håndbok for 2020/21-sesongen avslører at Premier League-klubbenes TV-inntekter vil bli redusert med mellom 7,1 og 17,3 millioner pund per klubb de kommende sesongene, på grunn av rabatten på 330 millioner pund som TV-selskapene krever som en følge av koronapausen forrige sesong.

Ligamester Liverpool er den klubben som får den største reduksjonen i fremtidige inntekter.

De nyopprykkede klubbene denne sesongen og neste sesong vil betale 8,4 millioner pund inn i denne potten, mens klubbene som rykket ned vil få sine fallskjermsutbetalinger redusert med mellom 0,8 og 2,3 millioner pund, melder The Times.

Liverpools TV- og prispenger forrige sesong er blitt kalkulert til 161,1 millioner pund, men forventes altså å bli redusert med 17,3 millioner pund (10.7 prosent) på grunn av rabatten som TV-selskapene krever. 

Pengene vil bli trukket fra utbetalingene i sesongene 2020/21 og 2021/22, slik at disse blir redusert.

Nøytral bane inn i regelverket

Premier Leagues håndbok for 2020/21 slår også for første gang fast at en klubb må spille bak lukkede dører på en nøytral arena dersom deres hjemmebane ikke får sikkerhetssertifikat til å arrangere en kamp. En nøytral arena må altså benyttes dersom de lokale myndighetene eller politiet bestemmer at klubbens hjemmebane ikke kan benyttes. 

Forrige sesong ble alle kampene spilt på lagenes hjemmearenaer, også etter at koronapandemien brøt ut.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]