Liverpool vil protestere mot å tilbakebetale TV-penger

Klubben mener at situasjonen vil gi rettighetshaverne flere seere.

27. mai 2020 kl 19.36 Arild Skjæveland

Torsdag kl. 12.00 norsk tid er det nytt Premier League-møte, der tilbakebetaling av TV-pengene er et av flere temaer på agendaen.

Sky og de andre rettighetshaverne mener at klubbene må tilbakebetale 330 millioner pund - og styret i Premier League mener at det er noe klubbene må akseptere.

På onsdagens møte ble alle klubbene informert om summene. Det kommer til å gå verst utover toppklubbene, ettersom dette er penger som avgjøres av tabellposisjonen. For de seks topplagene betyr det ca 30 millioner pund hver - sammenlignet med 10,75 millioner pund for de 14 andre klubbene.

Det har blitt foreslått reduserte utbetalinger over de to neste sesongene, heller enn at summene skal tilbakebetales nå.

Liverpool protesterer

Ifølge The Guardian er Liverpool en av klubbene som protesterer. På forrige møte satte styreformann Tom Werner spørsmål med tilbakebetalingene - og det er ventet at han kommer til å gjøre det samme igjen.

Rettighetshaverne vil betale mindre fordi de ikke får produktet de har betalt for, på grunn av at alt ble satt på hold i midten av mars. De føler at produktet de har betalt så mye penger for vil forringes, når det skal spilles for tomme tribuner.

Sammen med Tottenham og West Ham protesterer Liverpool mot det, og argumenterer for at det vil øke antall TV-seere at supporterne ikke får komme inn på stadion. Samtidig vil det heller ikke konkurrere mot annen sport på TV.

Det blir spennende å se hva klubbene kommer frem til på torsdagens møte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]