Financial Fair Play er fortsatt en viktig kampsak for Liverpools eiere

Tom Werner forventer at klubbene som bryter reglementet skal straffes.

5. aug 2019 kl 23.25 Arild Skjæveland

Det siste halve året har Financial Fair Play (FFP) vært et stort tema igjen, og Manchester City er under etterforskning av UEFA, FIFA, FA og Premier League for hvordan de opererer utenfor banen.

Liverpools styreformann Tom Werner har gjort et intervju med James Pearce, som fra og med i dag skriver for Athletic UK - en nyoppstartet side som skal dekke Premier League, og som har sikret seg en rekke gode og profilerte journalister.

I intervjuet snakker Werner om FFP, og hvorfor han mener det er så viktig at det følges opp av UEFA.

– Det er ingen hemmelighet at vi er store tilhengere av Financial Fair Play. Vi mener det gjør sporten og det som skjer på banen mer konkurransedyktig. Det er viktig at UEFA lykkes med å innføre Financial Fair Play. Dersom det er brudd på reglene, forventer vi at de straffes. Alle bør følge lovverket, sier han til Athletic.

Viktig for fremtiden til fotballen

FFP var en av grunnene til at Fenway Sports Group i sin tid kjøpte Liverpool. Reglene gjorde at de mente at de kunne oppnå suksess på banen med å gjøre ting annerledes.

– Jeg synes det er viktig, sier Werner.

– Det oppfordrer klubbene til å være bærekraftige. I amerikansk sport har vi hatt stor suksess med lønnstaket som finnes i ligaene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]