Premier League har terminert kjempekontrakt med Kina

Premier League har terminert TV-avtalen de hadde med et kinesisk streamingselskap, etter at de ikke fikk betalt i henhold til avtalen.

3. sep 2020 kl 14.00 Einar Kvande

The Athletic-journalist Matt Slater melder på Twitter at Premier League i dag har bekreftet at de har terminert kontrakten de hadde med selskapet PPTV om direktesendt Premier League-fotball i Kina. 

Dette skyldes ifølge Slater et avdrag på 160 millioner pund som forfalt for sju måneder siden, og som fortsatt ikke er betalt. 

Premier League sier i en kort pressemelding at de ikke ønsker å kommentere saken ytterligere på dette stadium.

TV-avtalen Premier League hadde med kineserne er den største TV-kontrakten de har i utlandet, og at denne avtalen nå blir terminert kan få ytterligere konsekvenser for økonomien til Premier League-klubbene.

Slater har skrevet en artikkel om saken for The Athletic.

Kontrakten er blitt terminert etter det første året av en treårig avtale. PPTV sa seg villige til å betale hele 523 millioner pund for retten til å streame alle 380 Premier League-kampene hver sesong i Kina i perioden 2019-2022. Men mesteparten av pengene som PPTV skulle betale for forrige sesong kom aldri inn på Premier Leagues konto.

Slater skriver at kineserne har ønsket å reforhandle kontrakten, og til og med forlenge den med ytterligere tre år, men til langt bedre vilkår for PPTV. Dette har ikke Premier League gått med på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]