Flere Liverpool-spillere turte ikke bli med flyet hjem etter 1–0-seieren over Norwich i februar

Stormen Dennis fikk flere livredde Liverpool-spillere til å forlate flyet før avgang i Norwich.

16. sep 2020 kl 23.02 Einar Kvande

Bortekampen mot Norwich i februar skulle vise seg å bli en av sesongens tøffeste bortekamper for Liverpool. Men ikke på grunn av det som skjedde ute på gressmatta.

Liverpool tok nemlig et viktig steg nærmere ligatittelen ved å vinne 1-0 over nedrykkstruede Norwich på Carrow Road. Sadio Mané ble matchvinner, og dermed var Jürgen Klopps lag bare fem seire unna sin første ligatittel på 30 år. 

Stormen Dennis

Den tøffeste testen for Liverpool-spillerne skulle imidlertid bli flyturen hjem til John Lennon Airport, da stormen Dennis raste over øyriket.

I sin rykende ferske bok avslører Andy Robertson at flere av spillerne valgte å forlate flyet, og isteden kjøre bil i fem timer hjem til Liverpool.

– Norwich borte var en av sesongens mest minnerike turer. Resultatet i seg selv var noe å minnes, da det var vår 17. seier på rad. Dermed trengte vi bare å vinne fem av de tolv gjenstående kampene for å sikre oss ligatittelen, skriver Robbo i boken.

– Måten vi sikret tre poeng på husker vi også godt. Sadio viste frem hele sitt repertoar da han scoret seiersmålet. Men det som virkelig gjorde turen uforglemmelig var flyturen hjem. Det var skikkelig dårlig vær, hvor vi fikk bryne oss på stormen Dennis.

– Da vi kom ombord i flyet på flyplassen i Norwich var vi forberedt på en turbulent flytur. Vinden tiltok i styrke, og vermeldingene var ikke ideelle, for å si det mildt. Piloten fortalte at vi måtte regne med en god del turbulens, og jeg kunne se at flere ble bekymret. Flere av spillerne sa de ønsket å kjøre bil isteden.

– Manageren gjorde det klart at han aldri ville tvinge noen til å fly i en situasjon som dette, og sa at de som ønsket det kunne få gå av flyet. Et lite øyeblikk vurderte jeg å bli med en bil, men jeg landet på at jeg heller ville ha en humpete time i et fly enn fem timer på motorveien.

Perfekt landing

– Flyturer plager meg ikke. Jeg går for galgenhumor når det blir litt humpete. Og det var definitivt litt humpete på denne turen. 

– Det var flere spillere som valgte å gå av flyet, og sistemann gikk av til stor jubel, slik at han visste at vi hadde sett ham da han prøvde å snike seg ut av flyet. Da vi skulle ta av ble flyet slengt til venstre, og akkurat da virket ikke fem timer på motorveien så ille likevel.

– Så snart vi var i lufta, gikk det greit, selv om vi ble slengt litt fra side til side da vi skulle lande på John Lennon Airport. Men vi kom oss trygt hjem. Det var en av de mest humpete flyturene jeg har vært med på, men du stoler på profesjonelle yrkesutøvere, og landingen var perfekt. Alle ombord på flyet klappet da vi var trygt nede, noe jeg vanligvis ikke liker, men denne gangen hadde jeg ikke noe imot det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]