Nå får Klopp et dilemma når Premier League-troppen skal plukkes ut

Dersom verken Marko Grujic eller Xherdan Shaqiri forlater Liverpool i kveld, vil en av dem trolig falle utenfor Premier League-troppen.

5. okt 2020 kl 19.25 Einar Kvande

Liverpools plan var å trimme troppen på transfervinduets siste dag, men det ser ikke ut som Anfield-klubben blir kvitt verken Marko Grujic, Xherdan Shaqiri eller Harry Wilson til ønsket pris. Dermed velger Jürgen Klopp trolig å beholde alle tre i sin tropp, isteden for å låne dem ut. I så fall påfører han seg selv et aldri så lite dilemma.

Liverpool har nemlig kun lov til å ha 17 spillere som ikke er «homegrown» i sin Premier League-tropp. En «homegrown» spiller er en spiller, som uavhengig av nasjonalitet, har vært registrert med en klubb i England eller Wales i tre hele sesonger, eller 36 måneder, før de fylte 21 år.

Dette betyr blant annet at Andy Robertson ikke regnes som «homegrown», fordi han spilte i Skottland frem til han var 20 år.

Dette betyr at Liverpool, inkludert Grujic og Shaqiri, har 18 spillere som ikke er «homegrown» i sin seniortropp, og en av dem får dermed trolig ikke spille Premier League-fotball denne sesongen.

De 18 spillerne som ikke er «homegrown»

Keepere: Alisson, Adrian

Forsvarsspillere: Van Dijk, Robertson, Matip, Tsimikas

Midtbanespillere: Fabinho, Wijnaldum, Keita, Grujic, Alcantara

Angripere: Firmino, Mané, Salah, Minamino, Origi, Shaqiri, Jota

Har du innspill til journalisten?
[email protected]