Backparet topper formidabel statistikk:– Den må dere vise til Trent neste gang han intervjues!

Andy Robertson gjorde en stor tabbe, men svarte med å vise sine offensive kvaliteter.

29. sep 2020 kl 08.36 Jens Bessesen

– Den må dere vise til Trent neste gang han intervjues, sier Andy Robertson om den utrolige statistikken de to Liverpool-backene sammen topper. 

Mandag var begge involvert i Liverpools 2-1-mål mot Arsenal da Alexander-Arnold la inn til sin back-kollega, som satte ballen i mål. 

Siden Robertson ankom Liverpool sommeren 2017 har han og Alexander-Arnold vært involvert i 33 Premier League mål hver, ifølge statistikksiden Gracenote Live. Det er hele elleve mål mer enn nestemann på lista. 

– Jeg elsker å score og servere målgivende, men først og fremst elsker jeg forsvarsspill. Derfor er jeg ikke helt fornøyd i dag fordi jeg ga Arsenal deres scoring. Men å skape og score mål liker jeg, så jeg håper det fortsetter og at jeg også i fremtiden dukker opp på rett plass til rett tid, sier Robertson etter mandagens 3-1-seier over Arsenal. 

Glapp på klareringen

– Det var ikke mye negativt fra oss i kampen. Defensivt var det veldig bra, og det samme i angrep. Det eneste var at vi kunne tatt vare på flere sjanser. Og så kunne selvfølgelig baklengsmålet vært unngått, det er definitivt den verste målgivende pasningen jeg har gitt, sier venstrebacken. 

Den vanligvis solide skotten gjorde en stygg miss da han serverte ballen til Alexandre Lacazette, som ga bortelaget ledelsen midtveis i første omgang. 

– Sånne feil skjer dessverre. 99 av hundre ganger klarerer jeg ballen og farligheten er over, men dessverre var dette den ene gangen, sier Robertson. 

Komplett kamp

Han lot seg imidlertid ikke knekke av feilen. Nok en gang viste 26-åringen sin sterke mentalitet. Snaue ti minutter senere var han på plass på motsatt ende av banen og sørget for at kampen var snudd. 

– Heldigvis dukket jeg opp på andre enden av banen og jeg lot ikke feilen gå inn på meg. Det er jeg fornøyd med. Og neste gang vil jeg forhåpentligvis klarere ballen 50-60 meter unna, sier han. 

Totalt sett er skotten meget fornøyd med kampen. 

– Det var så nære en komplett prestasjon som vi har gjort denne sesongen, sier Robertson. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]