Spillerbørs:Sadio satte standarden tidlig - og fortsatte mot verdensklasse

Mye av det Mané driver med på Anfield i kveld er ren verdensklasse.

Alisson Becker8

Var litt tvil før kampstart om han ble kampklar. Det ble han og dette skaper en god trygghet for forsvaret foran han. Sjanseløs på målet, der Robertson var uheldig med en ballberøring, noe som førte til at Lacazette kom alene med keeper. Hadde to andre tilfeller mot samme mann. Allisson reddet begge. Har en fantastisk mental styrke i slike tilfeller.

Trent Alexander-Arnold8

Etter en rufsete ligastart har Trent spilt seg i stadig bedre form. Hadde noen svake involveringer defensivt i dag også, men hans enorme offensive bidrag overskygger dette. Nær nettkjenning på et langskudd etter drøyt 20 minutter. Noe slurv i avleveringene, men spilte seg stort opp og hadde god kontroll på Aubameyang.

Joe Gomez8

Joe har slitt med skade de siste ukene, men var heldigvis tilbake til denne kampen. Hadde en meget stødig opptreden ved siden av van Dijk. Spilte sin beste kamp på lenge i rødt og gjør diskusjonen om jobben som van Dijks midtstopperkollega som overflødig.

Virgil van Dijk9

Måtte spille en omgang mot Lincoln og kom seg fra Sincil Bank uten skader. Der han holdt seg mest tilbake og spilte på det trygge bakover på banen i ligacupen, så var det en kaptein med gode offensive bidrag i toppkampen mot Arsenal. Serverer langpasninger som er ren fotballkunst. Og de var det mange av på Anfield i kveld. Kunne kommet på scoringslisten da han viste krutt i støvlene fra langt hold. Meget god kamp.

Andy Robertson8

Varierende start på kampen, med et par svake avleveringer. Var uheldig med en klarering, noe som førte til at ballen gikk til Lacazette som scoret alene med keeper. Robertson bidrar foran begge mål og gjorde det godt igjen noen få minutter etter og lurte seg inn bak Arsenal-forsvaret etter en fantastisk pasning fra back-kollega Alexander-Arnold.

Naby Keita8

Viktig brikke midt på banen for de røde i sesonginnledningen. Fantastisk på midten i dag, spesielt i første omgang. Går på de dype løpene som er så viktig for å åpne opp lag som ligger dypt. Var overalt, hele tiden på jakt etter de gode gjennombruddspasningene.

Fabinho8

Med Gomez tilbake, så tar Fabinho steget framover til midtbanerollen fra Lincoln-kampen. Markerte seg tidlig med en fantastisk takling av Lacazette da en dårlig pasning fra Alexander-Arnold kunne skapt en stor sjanse for Arsenal. Flere tilfeller av hvilken god duellspiller brasilianeren er.

Georginio Wijnaldum7

Usikkerhet rundt Ginis framtid i rødt og i skrivende stund langt fra sikkert at han fortsetter i rødt på grunn av de pågående diskusjoner rundt kontrakt og en eventuell overgang til Barcelona. Men ingen kan klage på profesjonaliteten til nederlenderen. Godt overblikk, god til å finne de gode løsningene etter få ballberøringer.

Mohamed Salah7

Hadde på seg skotske Tierney og slet noe med å få kontroll på ballen i første omgang. Var mye mer involvert etter hvert på høyrevingen. Hadde flere gode målsjanser i dag og virker skarpere som angriper enn han har vært på en stund.

Roberto Firmino7

Hadde igjen tilrettelegger-rollen, som nær hadde ført til store målsjanser for de røde. Kjempesjanse et kvarter før slutt, der han har et fantastisk nedtak og smeller til mot Arsenal-målet.

Sadio Mané9

Tydelig tent foran kveldens kamp. Gikk kraftig ut av startblokkene og var først I duell med Bellerin etter noen sekunder, før han fikk et korrekt gult kort etter å ha plantet albuen i haka til Tierney. Da var det så vidt gått to minutter og Mane hadde gitt et kraftig signal til sine lagkamerater. Hadde flere gode involveringer. Flink til å bruke kroppen til å få med seg balen. Scoret et mål av det enkle slaget når han netter fra få meter etter at Leno har slått et Salah-skudd ut i feltet. Har alt som angrepsspiller. Verdensklasse mye av det Mane viser i kveld. Har et rykk og en fysikk som er en fryd å se på. Liverpools bestemann.

Diogo Jota

Fikk tolv minutter for Mane og debuterer i Premier League for de røde. Hadde noen gode involveringer. Fikk en kjempesjanse fem minutter før slutt, men avslutningen gikk like utenfor. Fikk også scoringen etter noen gode muligheter i løpet av den korte tiden han var inne. Portugiseren lader og legger den hardt i hjørnet etter en dårlig klarering fra en Arsenal-forsvarer.

James Milner

Fikk tolv minutter for Keita og fikk også kapteinsbindet. Jobbet bra på midten i en periode der Arsenal hadde noen brukbare kontringer.

Takumi Minamino

Fikk noen overtidsminutter for Firmino.