Kaptein Robertson om koronakaoset i den skotske landslagstroppen

Tre spillere er blitt satt i isolasjon foran EM-playoff-semifinalen mot Israel.

7. okt 2020 kl 22.09 Einar Kvande

Kaptein Andy Robertson poengterer at det er viktig at de friske spillerne beholder fokus etter et koronautbrudd i den skotske landslagstroppen foran EM playoff-semifinalen mot Israel.

Stuart Armstrong har testet positivt for Covid-19, og etter nærkontakt med Kieran Tierney og Ryan Christie, samt en fysioterapeut og en massør, må alle disse fem isoleres i 14 dager fra tirsdag. Det betyr at de tre spillerne vil gå glipp av torsdagens viktige kamp på Hampden Park og de kommende Nations League-kampene mot Slovakia og Tsjekkia.

I tillegg er forsvarsspillerne Scott McKenna og Liam Palmer, samt angriper Oliver Burke, ute med skader. 

– Dette er vanskelig, men vi må se til de spillerne vi har tilgjengelige. Vi har ingen kontroll over det som har skjedd. Ingen kan ha det. Vi kan ikke få de tre spillerne tilbake, dessverre. Vi håper det går bra med dem, uttaler Robertson til Evening Express.

– Dette er kortene vi er blitt tildelt, og vi kan ikke endre på det. Vi må dra i samme retning nå. Det er opp til oss å fokusere på fotballen. Vi ser frem til utfordringen.

– Manageren har kalt alle inn i troppen fordi de er gode nok for Skottland. Vi vet hva som står på spill. Uansett hvilket lag manageren velger, så vil vi alle være motiverte.

– Vi må forberede oss så godt som vi kan. Vi må få alt riktig. Vi vet hva manageren forventer av oss, og det er opp til oss å vise det ute på banen. Vi krysser fingrene for at vi skal klare det. Jeg tror vi kan det, selv om vi har mistet tre kvalitetsspillere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]