Får en halv million euro for utlånet

Portugisisk avis har avslørt hvor mye Liverpool får betalt for å låne ut Marko Grujic til Porto.

7. okt 2020 kl 20.40 Einar Kvande

FC Porto sikret seg Marko Grujic på lån like før det portugisiske transfervinduet stengte tirsdag ettermiddag. Nå melder avisen Record at Porto må betale 500 000 euro for å låne 24-åringen ut sesongen.

Den portugisiske avisen bekrefter også opplysningene fra i går om at Porto ikke har sikret seg noen opsjon på å kjøpe serberen.

Thiago-kjøpet fikk konsekvenser for Grujic

Record skriver at Liverpools plan var å beholde Grujic i troppen denne sesongen, men de planene ble endret så snart Anfield-klubben signerte Thiago Alcantara fra Bayern München.

Liverpool skal ha avslått bud fra AC Milan og Hertha Berlin på Grujic.

På mandag ble Portos midtbanespiller Danilo Pereira lånt ut til Paris Saint-Germain. Den franske klubben betalte fire millioner euro for låneavtalen, og forpliktet seg til å gjøre avtalen permanent for 20 millioner euro til sommeren.

Det åpnet for en sentral midtbanerolle i Porto for Grujic, som hadde et ønske om å spille fast førstelagsfotball. Liverpool tok en avgjørelse på at det var best for spillerens utvikling at han spiller en sesong i Portugal, heller enn å trene med laget på Melwood.

Jürgen Klopp skal ha likt tanken på at Grujic skal spille i Champions League denne sesongen. 24-åringen får møte Manchester City to ganger i gruppespillet. Spilleren selv skal være glad for at avtalen gikk i boks, og det rapporteres at han fortsatt håper at han kan ha en fremtid på Anfield. Han har kontrakt til sommeren 2023.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]