Liverpool har god tid til å selge trio

Xherdan Shaqiri, Marko Grujic og Harry Wilson ble værende.

6. okt 2020 kl 08.54 Arild Skjæveland

Siden Michael Edwards ble sportsdirektør i Liverpool i november 2016 har klubben imponert voldsomt på overgangsmarkedet, og har fått store summer for spillere som uansett ikke har vært deler av Jürgen Klopps fremtidsplaner.

Spillere som Tiago Ilori, Dominic Solanke, Danny Ward, Andre Wisdom, Kevin Stewart, Mamadou Sakho, Simon Mignolet, Rafael Camacho og Ryan Kent har de røde fått igjen bra med penger for.

I dette vinduet har klubben fått bra betalt for Dejan Lovren og Ovie Ejaria, og har mistet lovende unggutter som Ki-Jana Hoever og Rhian Brewster for gode summer. Det var likevel Harry Wilson, Marko Grujic og Xherdan Shaqiri en forventet å skulle selge – men det skjedde aldri. Ingen klubber var villig til å betale det Liverpool krevde.

Dermed vil alle tre bli værende frem til januar, om det ikke skulle komme akseptable bud fra Championship. Det virker ikke veldig sannsynlig, slik klubbene har slitt økonomisk som følge av Korona-pandemien. Liverpool skal kun være interessert i salg.

Lange kontrakter

Wilson har tiltrukket seg mye interesse, etter å ha scoret sju mål for Bournemouth i Premier League forrige sesong. Liverpool skal ha krevd minst 15 millioner pund garantert, i en pakke som kunne stige til 20 millioner pund for 23-åringen. Burnley kom nærmest, men de fikk avslag på sitt bud på £12 millioner pluss ytterligere £4 millioner i forrige uke.

Shaqiri fikk fjorårssesongen spolert med skader, men er nå helt frisk igjen og viste gode takter mot Lincoln City i ligacupen. Etter det har han ikke vært inkludert i kamptroppene til Klopp, fordi klubben har vært i forhandlinger med interesserte klubber. Vi vet ikke hvilke klubber det skal ha vært, men at den ene var en Serie A-klubb har blitt nevnt. Dette var også en spiller de ønsket 20 millioner pund for, etter å ha betalt 13 millioner pund for to år siden.

Marko Grujic har to sesonger bak seg i Bundesliga for Hertha Berlin, etter å ha imponert i Championship for Cardiff City i andre halvdel av 2017/18-sesongen. Det skal ha vært interesse fra Hertha, Premier League-klubbene West Ham og Southampton, samt Borussia Mönchengladbach og Werder Bremen. Werder kom nærmest, men måtte trekke seg da de ikke fikk råd til å kjøpe ham i går. Det var også en spiller som hadde en prislapp på rundt 20 millioner pund.

Felles for de alle tre, er at Liverpool endelig ikke har noe stort hastverk med å selge. Alle tre er på kontrakter til 30. juni 2023, og for Grujic og Wilson, som er 24 og 23 år gamle, vil nok ikke verdien synke voldsomt selv om det skulle bli tre måneder uten så mye spilletid. Da er det verre med Shaqiri, som fyller 29 år på lørdag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]