IKKE UTE ENNÅ:  Skottland er sjanseløse i EM-kvalifiseringsgruppa, men kan fortsatt komme til mesterskapet gjennom «bakdøra».

EM-håp i hengende snøre

Andy Robertson kan fortsatt havne i europamesterskapet.

Skottland måtte slå storfavoritten Belgia mandag kveld for å ha håp om avansement fra sin gruppe i EM-kvaliken, men ble knust 0–4 på eget gress.

Nå handler det heller om å mobilisere for å bli klar til play-off i mars.

– Største landskampene vi kommer til å spille

Den eneste EM-muligheten deres er nå å vinne play-off-semifinalen, som ifølge BBC blir mot enten Serbia, Norge, Bulgaria eller Israel, og så ligger mesterskapsbilletten i potten i en eventuell play-off-finale.

– Det blir nok de to største kampene som noen av oss vil spille for nasjonen, sier kaptein Andy Robertson etter det andre nederlaget under landslagspausen.

– Vi må sørge for at det er de to kampene som tar oss til EM.

Muligheten til å kvalifisere seg gjennom «bakdøra» er der fordi Skottland toppet gruppa si i Nations League forrige sesong.

– Tid til å rette på feilene

Men først gjenstår de resterende kampene av EM-kvaliken: mot Russland borte i oktober, lille San Marino hjemme, Kypros borte og Kazakhstan hjemme.

– Vi spiller fortsatt med en ny trener, som er blitt kastet ut i det, og nå har vi tid til å få noen resultater først. Vi har også tid til å rette på ting frem til mars, forteller Robertson.

– Vi ønsket ikke at det skulle bli sånn som dette. Vi ønsket å kvalifisere oss automatisk gjennom gruppespillet. Men det skjer ikke nå.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
15.09.2019 kl 20:05

– Liverpool har en bedre angrepsrekke enn Manchester City

Gary Neville er imponert over Liverpools giftige trio. Robertson mener Bobby er verdensklasse.

+
15.09.2019 kl 17:02

Napoli vant i generalprøven

Slo Sampdoria på hjemmebane.

+
15.09.2019 kl 14:20

– Det er for tidlig å bli stresset over tabellen

Vi har tatt en prat med Tommy Kvarsvik i Manchester Citys norske supporterklubb etter at de lyseblå gikk på en overraskende smell.

+
15.09.2019 kl 13:41

– Vi er fortsatt like gode venner

Sadio Mané har uttalt seg om det som skjedde på Turf Moor.

+