Ryktene om interesse for kontroversielle Ruben Semedo beskrives som «total bollocks»

Det er lettere å bedømme hvilke spillere som ikke vil bli signert, enn hvem som vil bli kjøpt. Og kanskje må Liverpool endre noe på sin overgangsstrategi i januarvinduet.

Den britiske journalisten David Lynch har jobbet med Liverpool i en årrekke, og har vist at han er en av journalistene med gode kilder og bra kredibilitet på dekningen av klubben i våre hjerter. Derfor er vi stolt over at han nå skal skrive den ukentlige spalten «På innsiden med David Lynch» på Liverpool.no. 

Om Liverpool vurderte å stole på sine nåværende spillere da Virgil van Dijk ble satt ut av spill etter en alvorlig kneskade, har tingene som har skjedd den siste uka med god margin gjort den planen utdatert.

De røde bekreftet torsdag kveld at Joe Gomez vil slå følge med sin midtstopperpartner på sidelinjen. Gomez ble operert for en skadet sene i det venstre kneet, noe som bisart nok er bedre nyheter enn noen i klubbens medisinske avdeling forventet da de første rapportene kom om at han hadde skadet seg på England-trening.

Men selv om Engelskmannen unngikk enn ny ACL-skade, og en ny skade på samme kne som i 2015, er det forventet at han ikke vil spille noen betydelig rolle denne sesongen.

«Total bollocks»

BARE TULL: Det er vurderingen av en potensiell overgang for Ruben Semedo til Liverpool.

BARE TULL: Det er vurderingen av en potensiell overgang for Ruben Semedo til Liverpool.

Konsekvensen er at Liverpool vet at de ikke har noe annet valg enn å dra på handletur etter forsvarsspillere når januar-vinduet åpner.

Som forventet har det allerede blitt kastet ut navn på potensielle overgangsmål på ryktebørsen de siste dagene. Som ofte ellers er det lettere å bedømme hvilke spillere som ikke vil bli signert, enn hvem som vil bli kjøpt.

Ta for eksempel Olympiacos' forsvarsspiller Ruben Semedo. Det hevdes at hans representanter allerede har blitt kontaktet om en potensiell overgang for 18 millioner pund til Anfield.

En kilde nær klubben var ganske empatisk da han beskrev den koblingen som «total bollocks», og la vekt på at Semedo ikke vil kunne spille i Champions League-kamper i Spania på grunn av juridiske problemer etter hans tid i Villarreal.

Liverpool vet at de ikke har noe annet valg enn å dra på handletur etter forsvarsspillere når januar-vinduet åpner.

Ozan Kabak er et annet navn som har kommet til overflaten igjen etter rapporter om interesse på slutten av sommerens overgangsvindu. Til tross for ryktene var ikke tyrkeren et overgangsmål den gangen, og det er usannsynlig at han har blitt det etter van Dijks skade heller.

Schalke er åpenbart villig til å gi slipp på ham for en attraktiv pris, og agentene gjør alt de kan for å tromme sammen interessen over hele Europa.

Til tross for ryktene var ikke tyrkeren et overgangsmål den gangen, og det er usannsynlig at han har blitt det etter van Dijks skade heller.

Tvinges til å endre overgangstaktikk?

Det som gjenstår å se er om en rekrutteringsavdeling som er velkjent for sin langsiktige tenkning, nå tvinges til å gå bort fra den tilnærmingen og signere Kabak på bakgrunn av at han er tilgjengelig, nå som to av midtstopperne ikke kan spille.

Det må også enn viss grad av kompromiss på plass når det kommer til interessen for Brightons Ben White. Liverpool var store fans av 23-åringen under hans låneopphold i Leeds United sist sesong, og holdt kontakten med spillerens agent i månedene før sommervinduet åpnet.

Men de valgte å la det ligge da det ble klart at de måtte betale over 30 millioner pund, en sum som nok bare har økt etter at White signerte en ny kontrakt da han ble værende.

De røde har fortsatt ingen betenkeligheter ved talentet hans, og det kan være at de mener det er verdt å bryte med sin normale vane med å jakte valuta for pengene for å løse den defensive krisen.

Den logikken kan også gjelde interessen for RB Leipzigs Dayot Upamecano.

Liverpools rektrutteringsavdeling er ikke helt overbevist om at franskmannen har kommet langt nok i utviklingen til å rettferdiggjøre den summen klubben angivelig forventer. Men sterke bånd til familien av Red Bull-klubber, og graden av desperasjon i søket etter forsterkninger, betyr at man ikke kan utelukke at han blir signert.

Flere navn enn de på ryktebørsen

Men om man ser på de rødes merittliste på overgangsmarkedet, vil det være uklokt å tro at handlelisten deres for januar ikke har flere navn enn de som til nå har blitt koblet til en overgang til Anfield.

Fansen kan vær sikre på at Michael Edwards og hans stab vil snu alle steiner når de forsøker å identifisere erstattere for de to nøkkelmennene når vinduet åpner halvveis i sesongen.

Den eneste bekymringen for klubbens sportsdirektør, er at han kanskje må motstå sin lyst til å forhandle hardt når tiden kommer for å diskutere tall på potensielle bud.

For Liverpool er ikke dette et vindu der trusselen om å gå bort fra forhandlingene har noen tyngde  - alle klubber i Europa vet hvor stort behov de har.

For Liverpool er ikke dette et vindu der trusselen om å gå bort fra forhandlingene har noen tyngde.