Liverpool straffes klart hardest av VAR

Liverpool ligger helt sist på «VAR-tabellen».

15. nov 2020 kl 23.08 Jens Bessesen

VAR-guru Dale Johnson i ESPN har sett nærmere på hvordan Premier League-lagene har blitt påvirket av VAR så langt denne sesongen. Oversikten viser at Liverpool er de som har fått flest VAR-avgjørelser mot seg denne sesongen. 

«Liverpool leder nesten alle VAR-kategorier du helst vil unngå», skriver Johnson. 

Nesten alt går mot Liverpool

Forrige sesong grep VAR inn bare åtte ganger da Liverpool var involvert, og tre av avgjørelsene gikk mot mesterne. Men denne sesongen har det allerede vært seks inngripener av VAR, hvor fem av de har gått i Liverpools disvafør.

  • Liverpool har fått tre scoringer annullert av VAR. Det er flest i Premier League. 
  • Liverpool har fått fem VAR-avgjørelser mot seg. Også det er flest i Premier League. 
  • Liverpool har fått to VAR-straffer mot seg. Det er delt flest i ligaen. 

Og med minus fire på «VAR-tabellen» er Liverpool nederst av alle de 20 klubbene. 

Everton i motsatt ende

Så langt har ikke VAR-avgjørelsene kostet Liverpool altfor mange poeng, med unntak av mot Everton da Jordan Pickford først slapp unna med skrekktaklingen på Virgil van Dijk, før Jordan Hendersons overtidsmål ble annullert på grunn av en høyst diskutabel offsideavgjørelse mot Sadio Mané. 

Den eneste VAR-avgjørelsen som har gått i Liverpools favør var i bortekampen mot Chelsea, da Andreas Christensen ble utvist. 

På motsatt ende av «VAR-tabellen» er byrival Everton, som har fått videodommerens støtte i tre av tre tilfeller så langt denne sesongen, skriver ESPN. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]