Klopp etter flyttingen:– Jeg gleder meg til å se akademispillerne trene

Jürgen Klopp er veldig glad for at førstelaget og akademiet nå er samlet i Kirkby.

17. nov 2020 kl 15.04 Arild Skjæveland

Liverpool FC har nå flyttet til AXA Training Centre i Kirkby, etter 70 år på Melwood. Der har klubbens akademi vært siden 1998.For første gang er akademiet og førstelaget samlet på samme sted.

– Det er viktig. Det er absolutt viktig, sier Jürgen Klopp om at klubben når er samlet i en ny dokumentar om Liverpools treningsanlegg. Intervjuet er gjengitt av Liverpoolfc.com

Han gleder seg til å få et tettere forhold, både til akademispillere og trenerne i lavere aldersgrupper.

– Jeg er en type trener som ønsker å være tilknyttet disse guttene. Jeg ønsker å vite om den, jeg vil se dem, og jeg ønsker å gi de andre trenerne muligheten til å se oss trene. Vi har ikke hemmeligheter i klubben, så den som ønsker å se en økt med førstelaget kan gjøre det, sier Klopp.

Gleder seg til å se ungguttene trene

Klopp forteller at han bruker mye tid på treningsfeltet i løpet av en uke.

– Det er en ting, men det andre er at vi også kan se økter, for vi er åtte, ni, 10 eller 11 timer hver dag på Melwood, og nå i Kirkby, sier han.

– Det er mye å gjøre, men det er også mye ekstra tid, og da vil jeg like å kunne se økter med U12, U13, U14, U15-lagene og slikt, bare for å få vite mer om guttene. Forhåpentligvis vil jeg møte noen av dem på førstelagstrening også.

– Det vil hjelpe prosessen, og forbedre prosessen enormt. Forholdet med akademiet vil være tettere enn noen gang, og det er veldig bra.

LFCV kommer med en dokumentar om det nye treningsanlegget. Den heter «A New Beginning: Building the AXA Training Centre» og kommer på LFCTV om 10 dager – fredag 27. november.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]