UtlånskarusellenSlik har det gått med 125 spillere på utlån

Denne høsten ble 12 spillere sendt på utlån fra Liverpool. Selv om flere av dem er store talenter, er sjansen minimal for at vi får se dem som sentrale førstelagsspillere i fremtiden. I de fleste tilfeller er utlån det første steget på vei bort fra Anfield, men kanskje kan Harvey Elliott peke nese til statistikken ...

Ungguttene som virkelig har slått gjennom på Liverpools førstelag de siste par sesongene, har en ting til felles, de er aldri blitt sendt på utlån fra klubben de har vært i siden akademidagene eller som de ble kjøpt til som unge. Joe Gomez, Curtis Jones, Neco Williams og ikke minst Trent Alexander-Arnold er blitt satset på uten å ta veien via andre klubber for å lære.

Denne høsten ble tolv nye spillere sendt på utlån fra Liverpool. Blant dem en spiller vi virkelig håper skal bli en fremtidig Liverpool-stjerne, nemlig den mulige Salah-arvtageren Harvey Elliott. Håpet er at 17-åringen skal vokse og utvikle seg ytterligere med erfaringen han får med Blackburn Rovers i Championship.

Likevel, tallene The Kopite har samlet inn om 125 spillere som er blitt lånt ut fra Liverpool fra sommeren 2007 til overgangsvinduet stengte høsten 2020, er lite lystig lesning for unge og håpefulle akademispillere.

Det som legges fram som en mulighet til å få vist seg fram, få spilletid på seniornivå og gå fra gutter til menn, er svært ofte heller det første steget på veien bort fra Liverpool. For noen etter en serie av utlån, for andre allerede sesongen etter.

Men så finnes det også de som får muligheten etter sine utlån, som tilfellet er med Rhys Williams og Nathaniel Phillips nå, men historien viser også at det ofte blir kortvarig lykke på Anfield – selv for de som får muligheten og gjør det bra når det er skadekriser.

Origi brøt forbannelsen

Bare 16 av de 125 spillerne i vår oversikt er fortsatt Liverpools eiendom.

Spillere lånes naturligvis ut av høyst ulike grunner. Mens Elliott er på utlån for å samle førstelagserfaring, er Marko Grujic (24 år) på utlån i FC Porto for å bevise om han kan ta steget inn på førstelaget eller kanskje aller mest som et utstillingsvindu for å bli solgt for en god pris, og det samme kan man nok si om spillere som før er blitt spådd en stor framtid som Ben Woodburn (21 år) og Harry Wilson (23 år), som nok mest er på utlån for å tiltrekke seg interesse. For Loris Karius (27 år) er utlånet mest for å slanke lønnsutgiftene og som et midlertidig opphold til han kan forsvinne permanent. For Taiwo Awoniyi (23 år) og Anderson Arroyo (21 år) handler utlånet om at de ikke får arbeidstillatelse i England, og rett og slett ikke kan spille for ungdomslagene til klubben.

Hvis man tar bort de som fortsatt er i klubben, så viser det seg at hele 93 av 109 spillere som har vært på utlån i Liverpool i perioden, har forsvunnet samme sesong eller sesongen etter sitt siste utlån. Det utgjør hele 85,3 prosent!

Ytterligere 14 forsvant ett år senere. Da er man oppe i 98 prosent.

Da står man igjen med bare to spillere som klarte å bli i klubben lenger. Den ene er Martin Kelly, som var på utlån tilbake i 2008/09 og som først ble solgt til Crystal Palace før 2014/15-sesongen. Den andre er reservekeeper Brad Jones, som hadde et utlån til Derby i 2010/11 og ble frigitt i 2015/16. Kelly spilte tilsammen 62 kamper for Liverpool – 61 av dem etter hans første utlån til Huddersfield, Jones fikk 27 kamper, 25 av dem etter hans første utlån. Og hadde det ikke vært for en skade akkurat da han fikk sjansen i en dårlig periode for Simon Mignolet i 2014/15-sesongen, kunne det blitt langt flere. 

Av dagens Liverpool-spillere har Divock Origi en lignende historie med å vinne tilbake tilliten etter utlån. Han startet Liverpool-karrieren med å bli lånt rett tilbake til Lille ut sesongen i 2014/15, og det tok to sesonger før han ble lånt ut til Wolfsburg i 2017/18, men de siste to sesongene har han vært tilbake i Liverpool og skaffet seg kultheltstatus spesielt med innspurten i Champions League i 2019 og med overtidsmålet seks minutter på overtid mot Everton.

Lånt ut seks ganger

Sheyi Ojo er virkelig blitt en kasteball i utlånssystemet og er nå på sitt sjette utlån, og spiller sammen med Wilson i Cardiff.

Sheyi Ojo er virkelig blitt en kasteball i utlånssystemet og er nå på sitt sjette utlån, og spiller sammen med Wilson i Cardiff.

En spiller som virkelig er blitt kastet på utlånskarusellen de siste årene, er Sheyi Ojo.

23-åringen er nå på sitt sjette låneopphold siden han ble sendt på lån til Wigan for første gang i februar 2015.

Sesongen etter var han på ungdomslån i Wolverhampton i Championship, der han scoret tre mål på sju kamper fra start og tolv som innbytter. Lånet ble avbrutt i januar, på grunn av en skadekrise i Liverpool.

Han fikk sin debut to dager senere i FA-cupens tredje runde, der han hadde et friskt innhopp mot Exeter og var sterkt delaktig i målet som sikret omkamp og 2–2. I omkampen ble Ojo den yngste spiller til å score for Liverpool i FA-cupen noensinne, 18 år og 7 måneder gammel, og ikke lenge etter fikk han sin Premier League-debut. På sine åtte Premier League-kamper våren 2016 var Ojo nest sist på ballen tre ganger. Det så lovende ut, men så kom nedturen.

Ojo fikk sesongen 2016/17 ødelagt på grunn av en ryggskade, og var bare på banen i to kamper mot Plymouth i FA-cupen. Ting så bedre ut da han var med å vinne U20-VM med England sommeren 2017, men på høsten ble det nytt utlån. Denne gangen var det Fulham som tok imot Ojo for hele 2017/18-sesongen. Så gikk turen til Stade de Reime, og så til Glasgow Rangers sist sesong der han spilte 36 kamper, hadde fem mål og sju assist for Steven Gerrards lag, før han gikk til Cardiff denne sesongen. Kontrakten hans med Liverpool går ut i 2023.

Harry Wilson er en annen som ser ut til å slite med få etablert seg i Liverpool, til tross for sitt veldig gode skuddbein. Wilson er nå på sitt fjerde strake utlån, og det femte totalt. De siste sesongene har han vært i tur og orden i Hull, Derby, Bournemouth og nå Cardiff, sammen med Ojo. Wilson er en spiller klubben også har innkassert litt på mens han har vært på lån. Bournemouth betalte 2,5 millioner pund for ham i 2019/20, og Cardiff betalte 1,2 millioner denne sesongen.

Marko Grujic kom i sin tid som Jürgen Klopps første Liverpool-kjøp da han ble kjøpt fra Røde Stjerne Beograd i januar 2016. Han ble lånt rett tilbake til den serbiske klubben, og var med å vinne serien med dem før han sluttet seg til Liverpool sommeren 2016. Men siden er det blitt mange låneopphold på Grujic, som nå er 24 år gammel.

Klubbens motivasjon

Selv om han tidvis har imponert på sine låneopphold, og slettes ikke har gjort seg bort når han har fått sjansen i preseason for Liverpool og i enkeltkamper ellers, så har han slitt med å overbevise om at han har kvalitet nok på en allerede godt besatt midtbane. Med kontrakt til 2023 ligger det i kortene at Liverpool snart ønsker å innkassere på Grujic. Klubben har riktignok fått inn 2,5 millioner pund for lånet til Hertha Berlin sist sesong, og 1 millioner pund for utlånet til Porto denne sesongen, men snart er det potensial for å hente inn mer på ham.

For spillerne er det å dra på utlån en langt vanligere vei til å bli solgt, enn det er en vei inn på førstelaget. Men for klubben handler utlånet selvsagt om mer enn å skape førstelagsspillere til Liverpool.

Det handler også om å selge talenter som ikke vil ta det øverste nivået, om å kutte lønnskostnader og i noen tilfeller også lukrative utlånsavtaler for klubben – som tilfellet var med Divock Origi da klubben fikk 6 millioner pund for å låne ham ut en sesong til Wolfsburg.

Andre igjen er blitt lånt ut med avtaler om en permanent overgang ved utlånets slutt, slik som tilfellet var med Danny Ings, blant andre.

Harry Wilson er nå utlån i Cardiff, en sesong etter tidligere utlån i Derby og Bournemouth.

Harry Wilson er nå utlån i Cardiff, en sesong etter tidligere utlån i Derby og Bournemouth.

Noen positive unntak

Det er dessverre få spillere i perioden fra 2007 til nå som har gjort det så bra på utlån at de har overbevist manageren om en plass på førstelaget etterpå. Det vil si det er flere som har fått sjansen av ulike årsaker, som midtstopperskadekriser laget står oppe i nå, men å beholde plassen over en lang periode er det få som har klart.

Martin Kelly var en av dem, som etter sitt låneopphold i Huddersfield fikk flere sesonger på førstelaget.

En annen var Jonjo Shelvey, som ble tatt tilbake fra et suksessfullt lån i Blackpool i 2011/12 på grunn av skader på Lucas Leiva og Steven Gerrard. Shelvey gjorde sine saker bra på tampen av sesongen, og også starten av 2012/13-sesongen der han til og med kapret en landslagsplass, men Brendan Rodgers var ikke overbevist, og Shelvey fikk få sjanser utover våren.

Han fikk totalt 69 kamper for klubben, og scoret 7 mål. Slett ikke verst for en 21-åring, men Shelvey villa ha mer spilletid. Derfor trosset han rådene fra manageren – og dro til Swansea.

– Jeg var bare 21 år da jeg dro. Jeg tror ikke du finner mange andre spillere som gikk dit som 17-åring og dro på den måten som 21-åring. Jeg tror det sier mye om hvordan jeg er som person. Jeg var ikke fornøyd med å spille en eller to kamper og så være ute av laget. Jeg ønsket å spille hver eneste uke, sa Shelvey i vår.

– Jeg hadde vært lånt ut til Blackpool, og spilte for Charlton i veldig ung alder. Jeg tror ikke det hjalp, fordi jeg fikk den følelsen av å spille kamper og hele tiden være i laget. Når du spiller en kamp, og så ikke spiller på seks kamper, så føler du deg ikke involvert. Du føler deg ikke som en del av laget, jeg bryr meg ikke om hva andre spillere sier om det.

– Når jeg ser tilbake på det i ettertid, kan man spørre om jeg burde blitt værende. Sannsynligvis, ja. Selv om det bare var for et år eller to, bare for å se hvordan ting endret seg. Men det gikk som det gikk. Alle beslutninger jeg har tatt i karrieren, ble gjort for å spille, og spille så mye som mulig. Jeg kan ikke si at jeg angrer for mye.

En annen som fikk sjansen i samme periode, var Jay Spearing. Etter utlån til Leicester fra mars 2010 og ut sesongen fikk han et lite gjennombrudd for Liverpool da han startet 16 kamper og hadde fire innbytter, sesongen etter fikk han enda mer spilletid, mye takket være skaden til Lucas Leiva, og han startet da 24 kamper før det kom inn noen nysigneringer fra Rodgers som gjorde Spearing overflødig.

Martin Kelly i duell med James Milner, den gangen Kelly var i Liverpool og Milner i Man City sommeren 2014.

Martin Kelly i duell med James Milner, den gangen Kelly var i Liverpool og Milner i Man City sommeren 2014.


Alle kampene i oversikten er Liverpool-kamper for de ulike spillerne før og etter utlån totalt og i Premier League (PL). Tar du musa over tallene i tabellen eller trykker på dem, får du opp all informasjon om spillernes lån.

* Kamper t.o.m 03.11.2020.


Tiago Ilori var i lignende situasjon som Phillips og Williams er i nå, da han fikk tre cupkamper under stopperkrisen i 2016, der han ble hentet tilbake fra utlån i Aston Villa, men han klarte aldri å etablere seg på Anfield i etterkant.

Av nyere dato er Jordon Ibe en av de som har gjort det bra etter utlån. I august 2014 ble Ibe lånt ut til Derby County for hele 2014/15-sesongen, men ble hentet hjem fra Championship-klubben den 15. januar 2015 etter å ha spilt 24 kamper og scoret fem mål.

Etter en veldig god vårsesong i Liverpool der han spilte totalt 14 kamper, signerte han ny femårskontrakt i mai samme år, men sesongen etter klarte han ikke leve opp til forventningene til å bli den Raheem Sterling-erstatteren mange hadde sett for seg.

I juli 2016 ble han isteden solgt til Bournemouth for 15 millioner pund. I en avtale der Liverpool både sikret seg førsterett på tilbakekjøp og eventuelle prosenter av videresalg.

Sånn sett var gutten som ble hentet som 15-åring en som leverte på akademimålene, bortsett fra at han ikke klarte å etablere seg på førstelaget da.

Karrieren fra han forlot Liverpool ble også så skuffende at å kjøpe ham tilbake aldri var et tema. 24-åringen spiller nå i Derby.

Et annet eksempel på en spiller som vokste etter utlån, var Kevin Stewart. Etter å ha vært på lån i Cheltenham Town, Burton Albion og Swindon, ble han hentet tilbake til Melwood i forbindelse med klubbens skadekrise i januar 2016. Han fikk raskt sin debut i FA-cupen mot Exeter og så i ligaen mot Aston Villa i februar. Også han ble belønnet med ny kontrakt, men veien til fast plass på førstelaget var lang, og i juli 2017 ble han solgt til Hull for 5,5 millioner pund.

En fin sum for en spiller som kom gratis til klubben fra Tottenham bare tre år tidligere. Oversikten viser at spillerne som oftest er på 2-3-utlån før de forsvinner.

Og selvsagt er det også flere spillere som fikk gode karrierer i andre klubber enn Liverpool etter sine utlån, slik tilfellet var med for eksempel Iago Aspas, som har fått heltestatusen tilbake i Celta Vigo, Luis Alberto i Lazio og Suso som gjorde det bra i AC Milan.

Utlån under Klopp

Jürgen Klopp gikk tidlig ut etter at han tok over og konstaterte at han ville redusere antall utlån i Liverpool, men det ser ut som han har endret litt holdning til dette.

Tre spillere ble lånt ut i hans første januarvindu. Med Grujic som en del av kjøpet, Allan på grunn av manglende arbeidstillatelse, og i tillegg ble Ryan Fulton sendt ut for å få erfaring. Da neste sommer og vinter kom, ble 18 spillere sendt på utlån, og 21 spillere ble lånt ut i 2017/18 og 20 i 2018/19, 18 i 2019/20 og altså 12 denne sesongen så langt, men ofte blir det flere i januar. 

Marko Grujic er nå på utlån i Porto, etter to sesonger i Hertha Berlin.

Marko Grujic er nå på utlån i Porto, etter to sesonger i Hertha Berlin.

Lever på en berg-og-dal-bane

– Når du er en spiller i alderen mellom 17 og 22 år, da må du være beredt til å kunne tilpasse deg. De må bevise at de kan håndtere det å spille seniorfotball, har akademiets direktør Alex Inglethorpe tidligere uttalt til The Kopite om utlån.

– Hvis du er i en slik alder og ikke greier ta slike utfordringer, da tror jeg den nakne sannhet er at du ikke vil lykkes. Du må ha et åpent sinn, du må ha en sterk vilje, du må ha en god mentalitet og forstå at det ikke finnes noen snarvei til å greie å ta over trøya til en førstelagsspiller. Det vil aldri bli lett, og det vil ta tid. Du må være standhaftig og inneha alle de kvalitetene som er nødvendige for en ung spiller. Kort sagt må de bare stramme seg opp og være klar til å holde seg fast på den berg-og-dal-banen som vil komme, sa Inglethorpe for noen år siden.

I et annet intervju i vårt medlemsblad med tidligere U23-sjef Neil Critchley kommenterte også han Klopps ønske om å ha et så sterkt U23-lag at han kan hente spillere rett inn i førstelaget.

– Filosofien med å låne ut mange unge spillere har forandret seg litt. Det er ikke så mange av de beste, og eldste, ungguttene som går på utlån, og de spiller heller på et Liverpool U23 som Klopp også benytter til å gi spillere i førstelagstroppen nødvendig kamptrening.

– Det ligner mer slik han hadde det i Tyskland. U23 har hatt noen gode resultater og de har også hatt spillere på førstelaget, slik at en må si at det har vært en suksess så langt.

– Det å være ung fotballspiller kan være noe av en berg-og-dal-bane. Det kan gå opp og ned i karrieren, og en låneperiode, eller flere, kan bli en del av reisen. Det som Trent Alexander-Arnold har gjort, er ekstremt vanskelig, det å gå rett fra akademiet og inn på Liverpools førstelag, sa Critchley til The Kopite i vinter.


7,79 kamper i snitt

De 125 utlånsspillerne har i snitt spilt 10,88 Premier League-kamper for Liverpool. I alt har de spilt 1360 kamper, men på den oversikten er Pepe Reina med 285 og Daniel Sturridge med 116 med på lista, siden de ble lånt ut på tampen av sine karrierer. Tar man bort de to er snittet 7,79 kamper på de resterende.

36 % uten debut

45 av utlånsspillerne har aldri spilt en offisiell kamp for Liverpool. 

53,6 % uten seriedebut

67 av utlånsspillerne har aldri spilt en Premier League-kamp for Liverpool.


565 kamper etter utlån

Spillerne som har vært på utlån, har totalt spilt 565 kamper totalt etter at de har hatt sitt første utlån, og av dette har de spilt 319 Premier League-kamper. Da er også Divock Origi med på oversikten, som ble lånt rett tilbake etter at han ble kjøpt fra Lille og har 143 kamper totalt og 91 kamper i Premier League.

Spiller

Kamper etter utlån

PL-kamper etter utlån

Divock Origi*

143

91

Martin Kelly

61

33

Jordon Ibe

55

39

Jay Spearing

48

27

Jonjo Shelvey

47

32

Daniel Sturridge

27

18

Brad Jones

25

11

Kevin Stewart

20

11

Fabio Borini

18

12

Marko Grujic*

16

8

Sheyi Ojo*

13

8

Andriy Voronin

12

8

Joe Cole

10

6

Brad Smith

10

4

Connor Randall

8

3

Nathan Eccleston

7

1

Joao Carlos Teixeira

7

1

Pedro Chirivella

6

0

Rhys Williams*

5

0

Jerome Sinclair

4

2

Daniel Pacheco

3

0

Tiago Ilori

3

0

Danny Ward

3

2

Harry Wilson*

2

0

Herbie Kane

2

0

Nathaniel Phillips*

2

1

Stephen Darby

1

0

Suso

1

0

Joe Maguire

1

0

Sergi Canos

1

1

Ryan Kent

1

0

Jon Flanagan

1

0

Liam Millar*

1

0

Rhian Brewster

1

0

* Fortsatt i klubben

26 i andre PL-klubber

26 spillere har spilt for andre Premier League-klubber etter de forlot Liverpool. Dette gjelder Danny Guthrie, Adam Hammill, Lee Peltier, Scott Carson, Jermaine Pennant, Martin Kelly, Daniel Ayala, Thomas Ince, Paul Konchesky, Joe Cole, Jonjo Shelvey, Andy Carroll, Conor Coady, Pepe Reina, Oussama Assaidi, Fabio Borini, Jordon Ibe, Sebastian Coates, Brad Smith, Jerome Sinclair, Lazar Markovic, Mamadou Sakho, Danny Ings, Nathaniel Clyne, Rhian Brewster og Danny Ward.

39 med under 10 kamper

Av de 80 som har fått sin Liverpool-debut har 39 spillere spilt mindre enn 10 Liverpool-kamper totalt. 119 av de 125 har dermed spilt fra 0 til 10 kamper.

252 utlån

De 125 spillerne i vår oversikt har til sammen vært lånt ut 252 ganger.

Akademispillere solgt med god profitt

Liverpool har siden 2015 tjent gode penger på unge akademispillere.

Rhian Brewster, Sheffield United, 23,5 millioner pund - 4 kamper.

Ki-Jana Hoever, Wolves, 13,5 millioner pund - 4 kamper.

Ryan Kent, Rangers, 7 millioner pund - 1 kamp

Rafael Camacho, Sporting CP, 5 millioner pund - 3 kamper.

Brad Smith, Bournemouth, 4,5 millioner pund - 11 kamper.

Ovie Ejaria, Reading, 3,5 millioner pund - 8 kamper.

Allan, Atletico Mineiro, 3,2 millioner pund - 0 kamper.

Andre Wisdom, Derby, 3 millioner pund - 22 kamper. 

Jordon Ibe, Bournemouth, 15 millioner pund - 58 kamper.

Dominic Solanke, Bournemouth, 19 millioner pund - 27 kamper.

Kevin Stewart, Hull City, £5.5M - 20 kamper

Jerome Sinclair, Watford, £4M kompensasjon - 5 kamper.

Kan hente Brewster tilbake for 40 millioner pund

Da Liverpool solgte 20 år gamle Rhian Brewster til Sheffield United for 23,5 milloner pund, sikret klubben seg både 15 prosent av eventuelt videresalg, og en tilbakekjøpsklausul som varer i tre år. Spissen kan hentes tilbake for 40 millioner pund innen fristen. For Liverpool har det aldri vært noe ønske om å selge spissen, men Jürgen Klopp sier de måtte sette ungguttens karriere først. 

– Alle de unge spillerne må vite at vi ikke holder dem her for enhver pris, sier Klopp. 

Han mener Liverpool ikke alltid er det idelle stedet for en spiller som Brewster å ta det neste steget. I dette tilfellet mener tyskeren salg var det beste alternativet.

– Vi tenker kun på hans utvikling. Rhian har vært her siden jeg kom inn, men dessverre ble han skadet. Noen ganger trenger unge spillere å ta noen steg med tanke på utviklingen. Noen ganger er vi rette sted for dette, og noen ganger er vi ikke det. Det må vi innrømme, sier Klopp. 

Coadys reise

Scouseren Conor Coady ble solgt for rundt 500 000 pund av Liverpool til Huddersfield i 2014. Nå, seks år senere, har han fått sin landslagsdebut for England. Etter bare et år i Yorkshire-klubben ble han solgt videre til Wolves for rundt to millioner pund. Scouseren ledet først laget til Premier League, før de også tok steget ut i Europa. 

– Det er utrolig. Jeg var på lån i Sheffield United i League One, og så dro jeg til Huddersfield. Jeg tenkte aldri for langt fremover, og bare levde i nuet. Jeg var heldig da Wolves hentet meg – en fantastisk klubb for meg.

Å komme på landslaget var aldri i Coadys tanker da han forlot Liverpool. 

– Jeg tenkte aldri på det. Jeg spilte på noen aldersbestemte landslag, men å komme til A-laget er utrolig. Jeg tenkte ikke på det da jeg forlot Liverpool – da ville jeg bare spille fotball, sa han nylig.


Sykdom stoppet karrieren

I september 2018 kom sjokkbeskjeden fra Bolton om at den tidligere Liverpool-spilleren Stephen Darby hadde lagt opp som fotballspiller. Han hadde blitt rammet av en motonevronsykdom. Som ung ble Darby sett på som et stort talent i Liverpool, og scouseren var kaptein på reservelaget før han fikk debuten på A-laget i 2008. Darby blomstret aldri i Liverpool og ble sent på lån til både Swindon, Notts County og Rochdale, før han gikk permanent til Bradford i 2012.

Han spilte for Bradford frem til 2017, da han gikk til Bolton. Der fikk han kun fem kamper før sykdommen stoppet karrieren. Derby er gift med Steph Houghton, som var kaptein for det engelske damelaget under VM i 2019.

Involvert i grusom ulykke

Liverpool-junioren Sean Highdale var bare 17 år gammel da han fikk proffkarrieren ødelagt etter at han var involvert i en stygg trafikkulykke, der to av hans venner døde i april 2008. 

Highdale fikk fortsette karrieren ved akademiet i Kirkby når han omsider kom seg på beina igjen, etter først å ha ligget tre måneder på sykehus, men måtte etter hvert kaste inn håndkledet og innse at han aldri kom til å bli profesjonell fotballspiller grunnet skadene han hadde pådratt seg. Flere fotballfolk inkludert Steven Gerrard og Jamie Carragher vitnet om Highdale sitt potensial i en rettssak der han fikk flere millioner pund i erstatning. Han har siden representert Storbritannia i sjuerfotball under Paralympics i Rio.

Peltiers merkelige karriere

Lee Peltier spilte fire ligacupkamer og en Champions League-kamp for Liverpool, før han ble lånt ut til Yeovil Town i League One i 2007/08, og ble så solgt til samme klubb i januar 2008. Da begynte han en imponerende klatring tilbake til Premier League-fotball. Først ble han signert av Huddersfield i League One, deretter gikk turen til Championship i 2011/12 da han ble kjøpt av Leicester, så videre til Leeds, og på låneopphold for Nottingham Forest deretter, før han returnerte til Huddersfield og så Cardiff, der han var med på å rykke opp til Premier League, og også var med på et nedrykk igjen. Han gikk så til West Brom i januar.

Spillere på utlån 2020/21

Morgan Boyes, Fleetwood Town, hele 2020/21-sesongen
Adam Lewis, Amiens, hele 2020/21-sesongen
Sheyi Ojo, Cardiff City, hele 2020/21-sesongen
Tony Gallacher, Toronto FC, frem til 1. januar 2021
Taiwo Awoniyi, Union Berlin, hele 2020/21-sesongen
Kamil Grabara, AGF Aarhus, hele 2020/21-sesongen
Loris Karius, Union Berlin, hele 2020/21-sesongen
Anderson Arroyo, Salamanca CF, hele 2020/21-sesongen
Marko Grujic, FC Porto, £1M, fra 6. oktober og ut 2020/21-sesongen
Ben Woodburn, Blackpool, fra 16. oktober og ut kalenderåret 2020
Harry Wilson, Cardiff, £1,2M, fra 16. oktober og ut 2020/21-sesongen
Harvey Elliott, Blackburn Rovers, fra 16. oktober og ut 2020/21-sesongen

Sheyi Ojo

2014/15: Wigan, lån 7+4 kamper/0 mål

2015/16: Wolverhampton, lån 7+12 kamper/3 mål

2017/18: Fulham 19+5 kamper/4 mål

2018/19: Stade de Reime 6+12 kamper/1 mål

2019/20: Glasgow Rangers 20+16 /5 mål

2020/21: Cardiff City

Harry Wilson

2015/16: Crewe (lån) 3+4 kamper/0 mål

2017/18: Hull (lån) 12+2 kamper/7 mål

2018/19: Derby (lån) 46+3 kamper/18 mål

2019/20: Bournemouth (lån) 23+12 /7 mål

2020/21: Cardiff City

Divock Origi

2012/14: Lille 45 kamper/7 mål

2014/15: Lille (lån) 29+12 kamper/9 mål

2017/18: Wolfsburg 37 kamper/7 mål

Marko Grujic

2012/13: Røde Stjerne Beograd 1 /0

2013/14: Røde Stjerne Beograd 10 /0

2014/15: FK Kolubara (lån) 5/2

2015/16: Røde Stjerne Beograd 28+2/6

2017/18: Cardiff City (lån) 13+1/1

2018/19: Hertha BSC (lån) 20+2/5

2019/20: Hertha BSC (lån 31+0 /4 mål

2020/21: FC Porto (lån)