Svaret blir heldigvis «nein» dersom det tyske fotballforbundet ringer Klopp om landslagsjobben nå

Joachim Löw er under press etter å ha tapt 6-0 mot Spania.

22. nov 2020 kl 09.00Arild Skjæveland

Det kanskje aller mest oppsiktsvekkende resultatet den forrige landslagspausen, var da Spania sendte Tyskland hjem fra Olympiastadion i Sevilla med 6-0 i Nations League.

Det var tyskernes største tap siden 1931, da de tapte en privatlandskamp mot Østerrike med samme siffer.

Joachim Löw har vært tysk landslagssjef helt siden 2006. Han ledet landslaget til andreplass i EM 2008, tredjeplass i VM 2010, for så å vinne VM i 2014. Listen ble lagt høyt, men de siste årene har ikke laget vært på samme nivå. I VM i Russland ble det tyske landslaget utslått i gruppespillet for første gang siden 1938.

Det stilles høye krav til det tyske landslaget, og Löw har vært under press. Lothar Matthaus er en av flere som har uttalt at Löw må gi seg – og den han vil ha inn er Jürgen Klopp.

Utelukker det ikke i fremtiden

Flere har sagt at de forventer å se Klopp som tysk landslagssjef en gang i fremtiden, og han vil heller ikke utelukke det selv. Men vi Liverpool-supportere kan puste lettet ut. Det skjer ikke nå.

– Kanskje en gang i fremtiden, men ikke nå nei, for jeg har ikke tid, sier Klopp på spørsmålet om landslagsjobben til The Mirror

– Jeg har en jobb. En ganske intens jobb, forresten. Jeg er ikke så sikker på at noen har spurt etter meg, dersom de ikke vet at jeg har en jobb her i Liverpool – selv om været er dårlig igjen!

– Jeg liker det, og har ansvar for mange ting her, så jeg leter ikke etter en ny utfordring, sier Klopp.

Liverpool-manageren har kontrakt med de helrøde til 30. juni 2024.

Liverpool - Leicester City spilles søndag kl. 20.15, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]