Ble den første som scorer i sine første fire ligakamper på Anfield– Jeg ønsker bare at det skal fortsette, og at vi skal fortsette å vinne

Diogo Jota spilte en ny glimrende kamp.

22. nov 2020 kl 22.31Arild Skjæveland

Liverpool klatret til andreplass i Premier League, og er kun bak Tottenham på målforskjell etter ni serierunder.

Det gjorde de ved å slå det laget som kanskje har imponert mest så langt i 2020/21-sesongen, Leicester City. Brendan Rodgers sitt lag var nærmest sjanseløse på det grønne Anfield-gresset denne søndagskvelden.

Diogo Jota scoret Liverpools 2-0-mål. Det var hans åttende (!) for klubben etter overgangen fra Wolverhampton, og hans fjerde på hjemmebane. Han er den første spilleren som scorer i hver av sine fire første ligakamper på Anfield.

– Jeg er selvsagt veldig stolt over det. Jeg ønsker å score for laget, men når slike ting skjer så føles det bra. Jeg ønsker bare at det skal fortsette, og at vi skal fortsette å vinne. Det er det viktigste, sa portugiseren i et intervju som ble sendt på TV 2 Sport Premium etter kampen.

– Det var en flott seier. Vi holdt nullen, scoret tre og kunne scoret flere, og det var en flott seier for oss.

Leicester holdt seg til kampplanen

Det var ingen overraskelse at Leicester kom til Anfield for å satse på kontringer med sine hurtige angripere Harvey Barnes og Jamie Vardy.

– De kom med en kampplan. De ville ligge bak, la oss ha banen, og dette var et flott eksempel på en scoring som kommer etter lagspill. Bra bevegelser og bra pasninger. Det var et godt eksempel på hvordan kampen var. Vi var veldig komfortable med ballen, sier Jota.

Før Jotas scoring var det 30 (!) pasninger mellom lagkameratene.

– Det er veldig viktig å vinne. Ikke bare i dag, men vi må samle poeng. Det er mange kamper og en lang sesong, så vi må gjøre vårt beste, og det er å vinne kamp etter kamp.

Liverpools neste motstander er Atalanta. De kommer til Anfield onsdag kveld.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]