– Vi er lagkamerater, ikke konkurrenter

Roberto Firmino mener Liverpools angrep har blitt enda bedre denne sesongen.

22. nov 2020 kl 11.35Arild Skjæveland

Det er ikke ofte Roberto Firmino gir intervju. Nå har han snakket med The Mirror om Liverpools angrep, Diogo Jota og søndagens motstander Leicester City. 

Brasilianeren mener at laget har blitt enda bedre etter kjøpet av Diogo Jota – men ser ikke på de to som konkurrenter.

– Liverpool har en veldig god stall, så det å få en startplass her er ikke enkelt. Det er eg vant med, sier han til avisen.

– Diogo er en strålende fotballspiller og en ny lagkamerat. Vi jobber hardt gjennom uken, og så bestemmer manageren hvem som spiller. Jeg har ikke noen personlig kamp med ham.

– Liverpools angrepsrekke er spektakulær. Jeg vil si den er sammenlignbar med alle i verden, alle de store ligaene. I år mener jeg det er enda bedre, sier han.

Mot Leicester vil trolig Jota gå inn i angrepet sammen med Firmino og Sadio Mané. Av Liverpools angripere, er brasilianeren som har fått kritikk denne sesongen. Klubbens nummer 9 har spilt i 12 kamper, og har kun scoret ett mål så langt.

– Det er ikke følelser som gjør at jeg sier dette, men bare ved å se på statistikken. Jeg jobber hardt på trening, og på banen gjør jeg det Jürgen Klopp ber meg om. Det er alltid min arbeidsfilosofi.

Forventer Leicester i toppen

Det var Brendan Rodgers som var manager for Liverpool da Firmino ble kjøpt fra tyske Hoffenheim sommeren 2015.

– Brendan er en god trener. Jeg hadde ham ikke lenge som trener, men han støttet kjøpet av meg til Liverpool, sier Firmino.

Før den niende serierunden toppet Leicester tabellen. Etter lørdagens kamper er Leicester på tredje, og Liverpool på fjerdeplass.

– Det er et veldig bra Leicester-lag, og ingen overraskelse at de har vært på toppen av tabellen. Jeg kan se dem kjempe for tittelen, men vi kan si det samme.

Liverpool - Leicester City spilles søndag kl. 20.15, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]