Slik gikk de forrige møtene med Brendan Rodgers’ Leicester

Det ble både høydramatisk og rødt fyrverkeri på de to møtene mellom Liverpool og Leicester i fjor.

Liverpool tok full pott på sine to møter med Leicester i forrige sesong – den ene kampen var en red maktdemonstrasjon, og den andre høydramatisk.

Rasende Klopp

Anfield, 5. oktober 2019. Brendan Rodgers var tilbake på Anfield for første gang, fire og én dag siden han ledet Liverpool til et uavgjortresultat på Goodison Park og fikk sparken noen timer senere.

Liverpool hadde vunnet samtlige kamper i serien så langt, men Jamie Vardy var i storform og Leicester lå på en respektabel tredjeplass før avspark. Etter at Rodgers tok over i februar 2019 hadde Jamie Vardy vært nærmest ustoppelig med 14 mål på 17 seriekamper.

Det tok 40 minutter før Sadio Mané stakk hull på målbyllen og ga Liverpool ledelsen like før pause. Det hadde vært jevnspilt, men ledelsen var likevel fortjent. Målet kom etter en lekker gjennombruddspasning fra James Milner, som skulle bli den store helten denne lørdagen i L4.

Det tok 35 minutter av andreomgang før Leicesters James Maddison fant nettmaskene. Det kom etter at Liverpool hadde kastet bort muligheter til å avgjøre kampen og i stedet gikk for ti minutter med spenning. Det var Liverpools syvende kamp på tre uker og det viste seg i trøtte ben og tidvis slurvete pasninger.

Ni minutter senere eksploderte Klopp på sidelinjen. Liverpools Mo Salah skar innover fra venstre og stormet mot boksen i jakten på seiersmålet da Leicester Hamza Choudhoruy klippet ham ned. Salah ble liggende på bakken og vri seg i smerte mens han holdt seg til ankelen.

HER GÅR DET GALT: Her takles Mo Salah av Leicesters Hamza Choudhury, og må senere forlate kampen.

Et par minutter senere måtte han kaste inn håndkleet og halte av banen, men dramatikken hadde så vidt begynt.

I kampens 93. minutt ble Sadio Mané felt innenfor Leicesters boks av Marc Albrighton. Dommeren pekte på straffemerket. Etter at en VAR-sjekk hadde gitt samtlige innenfor Anfields vegger hjertebank, stilte en iskald James Milner seg opp bak ballen på straffemerket.

Liverpools kaptein for dagen kunne enkelt trille ballen i mål da Kasper Schmeichel kastet seg feil vei.

SEN SEIER: Lite smaker bedre enn et sent seiersmål. Her feirer the Kop James Milners scoring fra straffemerket.

Anfield gikk av hengslene.

Da kampen var over hadde fortsatt ikke Klopp klart å legge Salah-taklingen fra seg.

– Dette er en takling jeg virkelig ikke forstår, sa han under pressekonferansen etter kampen.

– Jeg forstår ikke hvordan han kan gjøre det, for ballen er langt unna.

– Spilleren er i full spurt. Å felle ham uten at ballen er i nærheten ... for meg er det kun én farge på det kortet. Kanskje jeg er den eneste som ser det slik, men dette er veldig farlig.

ISKALD: James Milner er sikker som banken fra straffemerket, selv om det er en helt avgjørende og godt på overtid.

Verdensmesternes maktdemonstrasjon

King Power, 26. desember 2019. «Alle» forventet en vanskelig kamp for Liverpool på Leicester hjemmebane andre juledag. Liverpools spillere kom omtrent rett fra flyplassen. Bare fem dager tidligere hadde de vunnet VM for Klubblag, i Doha i Qatar. Spillerne fikk helt fri mandag, og startet kampforberedelsene på julaften, tirsdag.

Torsdag skulle de ut i kamp.

Fra første spilleminutt ble det klart at Liverpools fysioterapeuter og massører hadde gjort en formidabel jobb. Det var ingenting som tydet på at en syv timer lang flytur satt i spillernes bein.

Så fort King Powers fyrverkeri-show hadde blusset ut, var det de rødkledde besøkende som bragte rakettene til kampen. Liverpool noterte to kjempesjanser innenfor kampens første 60 sekunder.

Til tross for et enormt Liverpool-press fra start, tok det en halvtime før de fikk ballen i mål, signert Roberto Firmino. Brasilianeren hadde blitt den store helten i Qatar noen dager tidligere da han scoret vinnermålet i finalen, og nå fortsatt han der han slapp. Målet kom med en nydelig heading etter et perfekt slått innlegg fra Trent Alexander-Arnold, og Liverpool gikk til pause med ledelse.

Liverpool fortsatte dominansen etter hvilen, men i litt roligere grad. Ti minutter ut i omgangen smalt det med dobbeltsjanser til gjestene, men linjedommeren vinket for offside på Firminos involvering. Da Leicester etter hvert så ut til å komme seg litt inn i kampen, ble Liverpool tildelt straffespark da en blåkledd handset.

Milner var som vanlig iskald fra straffemerket, og bare tre minutter senere scoret Firmino sitt andre for dagen.

USTANSELIGE: Leicester hadde ikke sjans mot et nådeløst Liverpool andre juledag 2019. Her feirer Liverpool James Milners 3-0-scoring.

Trent Alexander-Arnold dundret inn 4-0, og den unge scouseren spilte seg til en tier på spillerbørsen til liverpool.no.

Liverpool leverte offensivt, samtidig som hjemmelagets store stjerne, Jamie Vardy, ble fullstendig nøytralisert av Liverpools forsvarere for dagen, Joe Gomez, Virgil van Dijk, Andy Robertson og Alexander-Arnold.

Turen til King Power i fjor ble altså en perfekt dag for de nykronede verdensmesterne.

Liverpool - Leicester City spilles søndag kl. 20.15, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.