Femte kamp uten skudd på mål for Firmino

Roberto Firmino sliter både med effektiviteten og kreativiteten denne sesongen.

9. nov 2020 kl 08.59 Jens Bessesen

Statistikksiden Squawka Football melder at søndagens kamp mot Manchester City var den femte denne sesongen der Roberto Firmino ende kampen uten et eneste skudd på mål. 

Det var dessuten fjerde kamp brasilianeren ikke skapte en sjanse, og tredje gang denne sesongen han ikke leverte noen av delene i løpet av en kamp. 

Liverpools nummer 9 står kun med én scoring så langt denne sesongen, og mot Manchester City ble han byttet ut før timen var spilt. 

Svekket i presspillet

Sky Sports-ekspert Jamie Carragher sier det er noe som ikke føles riktig med Firmino så langt denne sesongen, og peker på flere årsaker. 

– Liverpoolfans og alle andre aksepterer at han vinner ballen tilbake. Han starter presset og det er det laget hans er mest kjent for, sier Carragher ifølge Mirror

– Men også der er det nedgang denne sesongen. Salah og Mané vinner nå ballen tilbake mer enn Firmino, så han gjør ikke en gang det han er ment til å gjøre i laget, sier Carragher. 

Carragher peker på at Firminos konkurrent, Diogo Jota, har levert på alle områder - ikke bare scoringer - selv om det ble en noe skuffende kamp på Etihad for portugiseren. 

– Jota jobber, presser og viser energi. Det er derfor debatten har begynt. Det er ingen som ikke forstår Firminos rolle, sier Carragher. 

Foran kampen mot City tok Jürgen Klopp sin favoritt i forsvar. 

– Jeg trenger ikke si noe om Bobby Firmino og hvor viktig han har vært for oss, så jeg vil ikke sløse tid på det, sa Klopp. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]