Fem ting om kampenLeicester stoppet rekken på 63 i 1981. Det var de ikke i nærheten av søndag kveld!

En fantastisk og overbevisende hjemmekamp.

Liverpool slo Leicester City, og klatret til andreplass i Premier League søndag kveld. Det var mildt sagt imponerende...

Diogo Jota elsker å spille på Anfield

Da han scoret sitt første mål på Anfield, sa Diogo at det som manglet var at han fikk gjøre det foran et fullsatt stadion. Det kan nok gå litt tid før han får muligheten til det – men det ser da ut som han trives også når tribunene er tomme.

Hans fjerde mål på Anfield, på hans fire første kamper. Det er han den første som har gjort. Det kom etter et strålende angrep med Curtis Jones og Andy Robertson i hovedrollene. Løpet og bevegelsen var perfekt.

Jota er hele tiden på farten, og det er ikke tvil om at han er den nærmeste Liverpool har hatt til Sadio Mané og Mohamed Salah når det kommer til spillestil og ferdighetsregister. Å være uten en spiller som Salah mot en så formsterk motstander som Leicester vil for de fleste være krise, men Jota går rett inn i rollen og storspiller.

Dette var Jotas åttende mål for klubben, og han har kun startet i sju kamper. Vi gleder oss til fortsettelsen…

Samtidig som alt går inn for Jota, kunne en undre seg om det hviler en forbannelse over Roberto Firmino… For noen muligheter, og så nære – men ballen ville rett og slett ikke inn... Tre minutter før slutt gjorde han det til den perfekte kveld. Han stiger til værs på et hjørnespark, og header perfekt ned i hjørnet.

Rekken på 63 kamper ble stoppet av Leicester i ’81. Ikke denne gang

Da Liverpool sist sto med 63 kamper ubeseiret i ligaen på Anfield var i 1981. Da hadde de røde gått ubeseiret siden 1978 – før Leicester kom på besøk i kamp 64 og snudde 1-0 til 1-2 i andreomgangen.

Det var aldri i nærheten av å skje søndag kveld. Liverpool tok kommandoen fra starten. Leicester yppet seg litt på kontringer, men de røde så ut til å ha god kontroll på det som kom. Så stanget Jonny Evans ballen i eget nett på underlig vis, før Jota la på til 2-0. Liverpool var nærmere flere scoringer enn det Leicester var scoring i den førsteomgangen. 3-0 lot vente på seg, men kom til slutt. Dette var en kamp de røde kunnet vunnet mye, mye mer.

Med det er klubbrekorden i ligaen Jürgen Klopp og dette Liverpool-laget sin. De har nå gått 64 Premier League-kamper uten tap siden Crystal Palace gjestet Anfield i april 2017. Måtte rekken strekke seg mye, mye lenger!

En kan ikke få sagt hvor imponerende akkurat denne prestasjonen var. Uten kapteinen, uten kanskje verdens beste høyreback, uten verdens beste midtstopper, uten Englands beste midtstopper, uten den beste spilleren i Champions League-finalen ble Leicester satt skikkelig på plass.

Et Leicester-lag som kanskje er det laget som har imponert mest i Premier League så langt. Husk at de hadde vunnet samtlige bortekamper denne sesongen. Og de har vært både på Etihad Stadium, Elland Road og Emirates Stadium...

VELDIG GOD: Sadio Mané var så nære, så nære – og spilte en meget god kamp.

VELDIG GOD: Sadio Mané var så nære, så nære – og spilte en meget god kamp.

Tre forsvarere ute mot ligaens kanskje giftigste spiss? Ingen problem

Joel Matip har vært ekstremt mye skadet de siste to årene, men startet mot Leicester i sin andre kamp på rad. Før kampen ble han hauset opp av manageren sin – og han gjorde på ingen måter skam på de ordene. 29-åringen var strålende.

Nå må vi bare håpe at han kan fortsette å holde seg skadefri, og holde seg unna muskelskadene. Kampene kommer ekstremt tett, men det er liten tvil om at Liverpool har igjen én klassestopper selv om de har mistet sine to førstevalg.

Fabinho er tilbake fra skade, og gjør en glimrende jobb. Denne gang legger han seg til venstre i forsvaret. Peker og organiserer, og ser ut som han har spilt der i mange år. Viser sin fantastiske rutine ved flere anledninger.

Og når vi snakker om rutine… På høyrebacken står James Milner og leser spillet. På forhånd var det lov å bekymre seg over forskjellen i hurtighet på ham og Leicesters angripere, men han er så smart og rutinert at han leser farene og avverger lenge før han havner i en spurtduell.

Andy Robertson på venstrebacken trengs det ikke å si mer om. Han er bare fantastisk både offensivt og defensivt. Nå fortjener han snart en hvil også, etter å ha spilt nesten alt som er av fotball.

Det er ingen i verden som vil påstå at Liverpool har kommet styrket ut av å måtte klare seg uten verdens beste midtstopper og Englands beste midtstopper – men en kan undre seg om skadene har gjort at Liverpool må tenke mer rundt det med å forsvare seg, og hvordan en gjør det som lag uten å være for avhengig av fantastiske enkeltspillere. Mot Leicester fungerte det i alle fall – de var aldri i nærheten.

STORSPILTE: Joel Matip var fantastisk i midtforsvaret.

STORSPILTE: Joel Matip var fantastisk i midtforsvaret.

Wijnaldum i 200

Gini Wijnaldum har spilt ekstremt mye fotball denne sesongen, både for Liverpool og Nederland. Med skadene på Fabinho, Thiago Alcantara, Jordan Henderson og Naby Keita, er det midtbanespilleren som alltid er frisk, og til å stole på.

Naby Keita så ut til å være på gang igjen, men måtte dessverre ut med det som så ut som en hamstringskade. Vi må krysse fingrene for at det ikke er alvorlig for Keita, for han så ut til å være på gang. Når det først skjer – er det så viktig at vi har spillere som Gini.

Tilgjengelighet er en av de mest undervurderte tingene i fotball – og der er det veldig få som er bedre. Han ble taklet stygt i andreomgangen, men spilte videre tilsynelatende uten problemer, selv om han ble tråkket på ankelen.

Søndag kveld spilte han sin 200. kamp for Liverpool. I skrivende stund er det lite som tyder på at han kommer til å skrive under på en ny kontrakt med klubben, og at han kommer til å forlate klubben til sommeren. Det vil være veldig synd – for hvilken spiller han har vært for LFC!

Hedret Ray Clemence

Forrige søndag gikk Ray Clemence bort, 72 år gammel. Han blir av mange sett på som Liverpools beste målvakt gjennom tidene, og vant blant annet fem ligamesterskap, Serievinnercupen tre ganger og UEFA-cupen to ganger.

The Kop var pyntet med en flott banner med nummer én, Alisson Becker varmet opp og gikk bak målet med en krans iført en replikadrakt av Clemence fra Serievinnercupfinalen i 1981 som skal bli donert bort – og vi fikk ett minutts applaus.

Det var en verdig hedring av en ekte klubblegende – både før kampen og i de 90 minuttene mot laget som var ligaleder før denne Premier League-runden.