SpillerbørsFor et kjøp! Jota ble historisk, og storspilte mot Leicester

Diogo Jota er virkelig på hugget i rødt. Han scoret igjen og er den første Liverpool-spilleren som scorer i sine første fire hjemmekamper på Anfield.

22. nov 2020 kl 22.31Tor Sandø

Alisson Becker 8

Startet kvelden med heder til Liverpools keeperlegende Ray Cklemence. Sisteskansen var klar over Leicesters kontringsspill. Løste det greit med å møte flere av gjennomspillene tidlig. Leicester hadde et par bra muligheter, som brasilianeren hadde brukbart kontroll på. Oser av trygghet og det smitter over en forsvarsfirer som stadig må nykomponeres. God og offensiv kamp av brasilianeren.

James Milner 8

Evighetsmaskinen er god å ha når skadesituasjonen er så utfordrende som nå. 34-åringen gjorde en bra jobb som Trent Alexander-Arnolds vikar på høyrebacken. Gikk opp til midtbamen da Williams kom inn. Slo corneren som Evans headet i mål og en som Matip nesten headet inn. Bunnsolid av James.

Fabinho 8

Ingen savnet Virgil van Dijk og Joe Gomez I dag. Spiller med stoisk ro og lot seg ikke stresse av Leicesters kontringfotball. God med ball og vet akkurat når han skal gå inn i duellene. Reddes også av farta da han løper inn mye av det som kommer igjennom. Meget bra kamp som midtstopper.

Joël Matip 8

Hadde en kjempesjanse med en heading over på en fantastisk slått Milner-corner i første omgang. Fulgte opp med en heade etter et perfekt slått Robertson-frispark, som nesten nådde Firmino. Hadde en vanskelig oppgave mot kontringssterke Lreicester-spillere, men kom seg greit fra oppgaven. Spilte godt på midtstopperplass sammen med Fabinho. De så ut til å ha spilt midtstopper sammen i årevis. Var nær å få straffespark mot seg da han var nær ballen med hånda. Reddes av at handsregelen er strammet til og for at avstanden er for liten.

Andy Robertson 8

Eneste faste medlem av Liverpools faste backrekke. Som vanlig ivrig etter å gå raskt framover på banen. Fantastisk innlegg på Jotas 2-0-mål. Spiller på det han er god på. Innimellom tar han en for stor munnfull langs vingen, men dette var en av skottens beste Liverpool-kamper på lenge.

Curtis Jones 7

Unggutten har et press på seg som vikar, men takler det meget bra. Skjøt rett på Schmeichel tidlig. Meget bra fra start på Liverpools midtbane. God til å finne rommene og spille fri medspillerne lengre fram på banen. Kom seg også selv til brukbare sjanser. Meget bra kamp av 19-åringen.

Georginio Wijnaldum 8

God for Nederland den siste halvannen uka. Formspiller med stor F. Begynte søndagskvelden på Anfield litt roligere med et par dårlige involveringer og feilpasninger. Virket ikke like skarp som han pleier i første omgang, men hevet seg betraktelig i andre omgang. Da var han bunnsolid og mer til å kjenne igjen. Fikk seg en smell da han ble tråkket på ankelen av Mendy.

Naby Keita 6

Hadde sammen med Wijnaldum mye av transportoppgavene på Liverpools midtbane I dag. Greide det brukbart. Godt overblikk og ser alltid etter gjennomspillene til spillerne foran. Den skadeforfulgte spilleren måtte forlate banen etter 53 minutter med det som så ut til å være en hamstringskade. Forhåpentligvis blir ikke skadefraværet så langvarig. Han trengs.

Diogo Jota 9

Første Liverpool-spiller som scorer i sine første hjemmekamper i rødt. Kommer seg også I dag til gode avslutninger. God og lur i bevegelsene og kommer seg til muligheter. Vanskelig å få has på for alle forsvarsspillere. Ikke lett å bli klok på. Hadde en ball i nettmaskene i første omgang, men ble korrekt vinket av. Alle holdt pusten da han gikk ned etter drøyt 70 minutter innenfor 16-meteren. Portugiseren kom seg heldigvis på beina igjen. Gikk ut noen få minutter før slutt. Liverpools bestemann.

Roberto Firmino 8

Får ofte kritikk for at han scorer for lite mål, men brasilianeren er hjernen bak mye av det offensive spillet for Liverpool. Så også i dag. To kjempesjanser i hver sin ende av andre omgang da han headet i stolpen tidlig og mot slutten da han var noen få millimetere fra nettkjenning.Minutter etter steg han til værs og headet ballen i mål til høyre for Leicester-keeperen. Det smakte godt for Roberto og man så på jublingen at det betydde mye for lagkameratene hans også.

Sadio Mané 8

Nær scoring tidlig I kampen da han headet i Leicester-keeperens korthjørne. Kom seg også i dag til flere brukbare muligheter, blant annet alene med Schmeichel, der dansken fikk hånda på ballen. Hadde tøffe Fofana mot seg i flere situasjoner. Delte rimelig på å vinne duellene seg i mellom.

Neco Williams 6

Waliseren erstattet Keita og fikk en drøy halvtime på høyrebacken. Tok plass på midten og unggutten gikk respektløst inn i duellene. Kom seg som sin kollega på venstresiden til noen innlegg, men ikke med samme kvalitet som Robertson.

Divock Origi

Fikk noen minutter for Jota.

Takumi Minamino

Byttet inn mot slutten for Mane.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]