Liverpool med rekordmange mål på headinger

Ingen andre lag er i nærheten av Liverpools antall scoringer med hodet.

25. nov 2020 kl 08.49Einar Kvande

Da Virgil van Dijk ble langtidsskadet trodde mange at det ville gå ut over Liverpools hodestyrke på dødballer, men alle Liverpools tre mål mot Leicester på søndag kom på headinger, og to av disse kom etter cornere.

Andrew Beasley i Liverpool Echo har sett nærmere på det som utvilsomt er en av de sterkeste sidene til Jürgen Klopps Liverpool-mannskap, nemlig evnen til å score mål med hodet.

I 2013/14-sesongen gjorde Liverpool 26 mål på dødballsituasjoner i Premier League. Det meste noe lag har nettet på dødballer de siste elleve sesongene. Sesongen etter var dette antallet sunket til 6!

Liverpool har de siste sesongene blitt mye mer stabile på dødballer, og var Premier Leagues toppscorere på dødballer i 2018/19, med 20 dødballmål. Da de røde vant ligaen forrige sesong scoret de 17 mål på dødballer, noe som ga en delt førsteplass på listen over lagene som scoret flest mål på dødballer.

Fremragende hodespill

Jürgen Klopps mannskap har også vært det beste laget på headinger de siste årene. Totalt har de røde gjort 54 mål på headinger siden august 2017, noe som er minst tolv flere mål enn alle andre lag. I denne perioden har de røde også de to beste enkeltsesongene når det gjelder scoringer med hodet.

Virgil van Dijk var den forsvareren som scoret flest mål i Premier League forrige sesong. Alle hans fem mål kom på headinger etter dødballsituasjoner. Man må faktisk helt tilbake til 2016/17 for å finne sist nederlenderen scoret mål på noe annet enn en dødball.

Mange fryktet at Liverpool skulle miste litt av denne styrken da Van Dijk ble skadet mot Everton tidligere i sesongen. Men 3-0 seieren over Leicester, hvor alle scoringene kom med hodet, kan tyde på at denne frykten var ubegrunnet. De røde vant bare 13 av de 34 hodeduellene i kampen, men alle tre scoringene kom på headinger, og to av disse kom etter en James Milner-corner. Et av målene var et selvmål av Jonny Evans, men presset som Liverpool skaper i motstanderens straffefelt gjør at en forsvarer lett kan gjøre en slik feil.

Uansett er ikke Van Dijk den Liverpool-spilleren som har scoret flest mål med hodet siden august 2017. Van Dijk deler nemlig andreplassen med Sadio Mané, med ni mål med hodet i denne perioden. Roberto Firmino er mannen som har gjort flest mål med hodet, med elleve mål siden starten av 2017/18.