Endret spillestil etter at de ble knust av Liverpool

Atalanta har spilt med håndbrekket på etter at de fikk juling av Jürgen Klopps menn i starten av november.

24. nov 2020 kl 21.13Jens Bessesen

I The Athletics podcast «The totally football show» snakker journalist James Horncastle om onsdagens møte mellom Liverpool og Atalanta på Anfield. 

Det første oppgjøret mellom lagene endte med 5-0-seier til Liverpool i Bergamo, noe som har ført til at Atalanta har press på seg for å komme seg videre fra gruppen. De ligger likt med Ajax på fire poeng, mens Liverpool leder gruppen med ni.

– Spilte med håndbrekket på

Ifølge Horncastle er italienerne bekymret over situasjonen i gruppen, og de ser spesielt tilbake på hjemmekampen mot Ajax, der de tidlig kom under 0-2 og måtte redde uavgjort. Med tøffe kamper mot både Liverpool og Ajax igjen, kan trener Gian Piero Gasperini se ut til å gå for en mer forsiktig tilnærming til kampene. 

– Liverpool kom inn i hodene på dem, sier Horncastle om utklassingsseieren. 

– I etterkant har Gasperini sagt at de må endre seg fordi de slipper inn for mye mål. Så i helgen spilte de med håndbrekket på mot nyopprykkede Spezia. De sendte ikke så mange spillere fram, og de presset ikke like mye, sier han i podcasten. 

Atalanta har spilt to kamper etter tapet mot Liverpool. Det har endt med 1-1 mot Inter og 0-0 mot Spezia. 

Men Horncastle peker også på en annen grunn til at Atalanta ikke kan spille så intens og offensiv fotball som de ønsker. 

– De har flere spillere fra Sør-Amerika, og spesielt Colombia. Ifølge eieren møtte spillerne opp så sent som fredag og var helt utslitte, sier han.

Liverpool kan sikre avansement til åttedelsfinale med seier onsdag. Kampstart er klokken 21. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]