Mannefall på Liverpools midtbane

Skadesituasjonen blant Liverpools midtbanespillere gir lite rom for rotasjon for Jürgen Klopp.

Det har vært mye snakk om stopperkrisen i Liverpool, men gode prestasjoner fra de som har kommet inn har ført til at det likevel har blitt gode resultater. 

Nå er imidlertid skadesituasjonen på midtbanen minst like krevende for Jürgen Klopp. Da James Milner vikarierte som høyreback og Fabinho som midtstopper mot Leicester søndag, var det kun Curtis Jones, Gini Wijnaldum og Naby Keita som var tilgjengelige til å fylle midtbanetreeren. 

Med sistnevntes skade er det dermed i utgangspunktet bare fire friske sentrale midtbanespillere igjen. Og hvis to av dem skal fortsette å spille i andre posisjoner, vil det by på hodebry for Jürgen Klopp. 

Flere muligheter

Mot Atalanta onsdag kan en mulighet være å sette inn Neco Williams på høyreback og flytte Milner opp på midtbanen. Rhys Williams kan også gå inn ved siden av Joel Matip i midtforsvaret slik at Fabinho kan flyttes opp. Et annet alternativ er å bruke Takumi Minamino i midtbanetreeren.

En annen mulighet for Klopp kan være å benytte seg av 4-2-3-1-formasjonen som ble brukt mot Sheffield United, eller 4-4-2-varianten som ble brukt mot Manchester City. Tyskeren håper uansett å få flere midtbanespillere tilbake så raskt som mulig, og ting kan tyde på at noen av de skadde kan bli klare allerede til helgen mot Brighton.

Her er status for de skadde midtbanespillerne:

Jordan Henderson

Ble byttet ut i pausen i kampen mellom England og Belgia i landslagsoppholdet. Problemet er en stram muskel, men lite tyder på at det er en langvarig skade. Kapteinen var å se i styrkerommet på tirsdagens treningsbilder fra Kirkby. Blir neppe involvert mot Atalanta onsdag.

Naby Keita

Pådro seg en strekk i søndagens kamp mot Leicester og ble byttet ut i andre omgang. Det så ut til å være en strekk i hamstringen. Foreløpig er det ikke kommet noe informasjon om hvor langt skadeavbrekk det er snakk om. 

Thiago Alcantara

En frustrerende skade for nysigneringen, som ikke har spilt fotball på fem uker. Sliter fremdeles med kneet etter taklingen fra Richarlison i Merseyside-derbyet, og det har lenge vært rapportert at han er like rundt hjørnet. Ifølge journalist David Lynch er det fremdeles håp om at han kan spille mot Brighton til helgen. 

Alex Oxlade-Chamberlain

Har ikke spilt så langt denne sesongen på grunn av en kneskade han pådro seg i sesongoppkjøringen i Østerrike. Men engelskmannen er på bedringens vei og er i gang med styrketrening på Kirkby. Vanskelig å antyde når han kommer til å være tilbake på banen. 

Xherdan Shaqiri

Pådro seg en muskelskade på landslagssamling med Sveits og mistet kampen mot Leicester. Foreløpig er det ikke meldt noe tidspunkt for når han er frisk og rask. Var ikke å se på treningsbildene fra Kirkby tirsdag.