Vurderer å åpne for tilskuere i desember

Gradvis gjenåpning av fotballstadioner kan skje i løpet av desember.

23. nov 2020 kl 16.41Jens Bessesen

Ifølge The Times vil statsminister i England, Boris Johnson, mandag melde at det igjen planlegges å slippe folk inn på sportsarrangementer i landet.

I første omgang er det snakk om opptil 4000 tilskuere i områder der koronasmitten er lav. 

Hvor supporterne får komme tilbake, avhenger av hvordan smitten er i området. England har delt opp smittetrykket i tre nivåer.

På laveste nivå vil man kunne slippe inn 4000 tilskuere, på nivå to åpnes det for 2000 tilskuere, mens det for nivå tre fortsatt vil være tomme tribuner. 

England er for tiden inne i en ny nedstengning etter en kraftig smittebølge gjennom høsten, men planlegger å lette på tiltakene 3. desember. 

Håper å være på nivå to

Premier League-klubber håper på sikt å åpne for 25 prosent av stadionkapasiteten og vil se på dette som et viktig steg i den retningen. 

Før den nasjonale nedstengningen ble Liverpool plassert på nivå tre, altså et område med stort smittetrykk. Ifølge Liverpool Echo håper borgermester Joe Anderson at Liverpool kan bli plassert på nivå to når den nasjonale nedstengningen tar slutt. Det vil i så fall bety at man kan få 2000 tilskuere inn på Anfield. 

Liverpool er prøvekanin i et nasjonalt prosjekt for massetesting, og Anderson håper det fører til at man vil ha bedre kontroll på smittespredningen i området.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]