Supporterne kan se West Ham mot City på kino et par hundre meter unna stadion

Klubbene er oppgitt over hva regjeringen tillater og ikke.

23. okt 2020 kl 10.44 Arild Skjæveland

I England er fotballklubbene desperate etter å få supportere tilbake på stadionene. Den opprinnelige planen var at en skulle starte med tilskuere igjen fra og med oktober, men dette ble utsatt på ubestemt tid. Kanskje kan det gå helt til mars før vi ser kamper med fans igjen i England.

Samtidig er det en del ting som er tillatt i England som får klubbene til å riste på hodet.

En av dem er bruken av innendørsarenaer. Det har blitt avholdt innendørskonserter, og et konserthus som Royal Albert Hall får bruke 3000 av 5272 plasser når de skal ha sine arrangementer.

Ifølge The Times skal lørdagens kamp mellom West Ham og Manchester City sendes i kinosalene til selskapet Vue, som holder til noen få minutters gåtur fra der kampen spilles, på London Stadium. Mer enn 100 supportere kan være samlet i hver sal, for sju pund i inngangsbillett.

– Dette viser bare hvor komplett håpløs denne situasjonen er. Jeg har planer om å få dette debattert i House of Lords, sier Tom Pendry til The Times. Han er president for Football Foundation. 

Manchester United-sjefen ber myndighetene snu

Manchester Uniteds daglige leder Ed Woodward er en annen som er frustrert over situasjonen. Han mener at klubbene vil kunne håndtere at det kommer supportere på kamp.

– Publikum har fått lov til å komme tilbake i ulik grad i over 20 europeiske land, om enn med betydelige kapasitetsbegrensninger for å tillate sosial distansering. Vi ber den britiske regjeringen om å følge etter så snart det er trygt å gjøre det, sier Woodward ifølge Daily Mail.

– Samtidig som vi erkjenner at folkehelsen alltid må være prioritet, er det behov for en lik tilnærming. Dersom folk får sitte i et fly i flere timer, gå på kino eller se fotball i en kino, hvorfor ikke utendørs på en stadion som er profesjonelt administrert og kontrollert, spør han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]