Sheffield United har hatt store problemer med å finne veien til målKanskje ikke den verste motstanderen å møte med Liverpools nykomponerte midtforsvar

Ingen har scoret færre mål i Premier League denne sesongen.

Sheffield United var den store positive overraskelsen i Premier League forrige sesong, og lå på sjetteplass da alt stoppet opp på grunn av pandemien. Da var de kun fire poeng bak Chelsea som hadde den siste Champions League-plassen.

Det gikk ikke like bra etter restarten i sommer, og Chris Wilders lag endte opp på niendeplass til slutt. Da hadde de kun tatt ti poeng fra sine ni siste kamper.

Denne sesongen har de kommet skeivt ut, og har fortsatt ikke vunnet en kamp i Premier League. De har møtt Wolverhampton hjemme, Aston Villa borte, Leeds hjemme, Arsenal borte og Fulham hjemme så langt. Fra de fem kampene har de kun fått med seg ett poeng. Kun Fulham ligger bak dem på tabellen, med dårligere målforskjell.

Det var mot Fulham sist at det ene poenget kom – etter at de kom tilbake fra 0-1 og reddet ett poeng med et sent straffespark.

Store problemer med å score mål

Det er målene som har vært det store problemet for Wilders lag så langt. Det er nok også mye av grunnen til at de valgte å betale 23,5 millioner pund for Rhian Brewster fra Liverpool i oktober.

Angriperen Lys Mousset, som ble kjøpt fra Bournemouth, er ute på ubestemt tid etter en operasjon under tåen. Oliver McBurnie, som ble kjøpt fra Swansea for 20 millioner pund, har absolutt sine kvaliteter – men er ingen stor målscorer. Han har scoret seks mål på 46 kamper for Sheffield United.

David McGoldrick er en annen spiller som har kvaliteter, og er en god linkspiller – men noen stor målscorer har han ikke vært så langt i Premier League. Han har scoret tre mål på 33 kamper i Premier League. Denne sesongen har det blitt én scoring.

34 år gamle Billy Sharp er kaptein, og har vært en stor målscorer – spesielt i Championship og League One. I Premier League har det blitt fire scoringer på 31 kamper. Nå brukes han stort sett som et våpen fra benken. Det er lite tvil om at «the Blades» må få i gang Rhian Brewster for å score de sårt tiltrengte målene som skal til dersom de skal holde plassen.

43 avslutninger – to mål

Liverpool har det laget som har hatt flest avslutninger denne sesongen. Liverpool har 97 avslutninger – klart mer enn Brighton (!) på andreplass med 75, ifølge Premier League

Sheffield United ligger nede på 16. plass på den statistikken, med 43 avslutninger. Av de har 15 gått på mål for «the Blades». Liverpool har 36 avslutninger på mål – en mindre enn Tottenham som topper med 37. Spurs er også laget som har scoret flest på de første fem serierundene.

Det laget som har scoret færrest mål, er Sheffield United. Kun to scoringer på fem kamper har det blitt så langt.

McGoldrick scoret reduseringsmålet da de tapte 2-1 på Etihad Stadium, og Billy Sharp scoret utligningsmålet på straffe da de spilte 1-1 mot Fulham forrige helg.

Gomez og Matip i midtforsvaret?

Jürgen Klopp har antydet at Joel Matip kan bli spilleklar igjen til lørdag. Det får vi vite mer om på fredagens pressekonferanse.

Fabinho gjorde sakene sine meget bra ved siden av Joe Gomez i Amsterdam, og han vil nok måtte spille midtstopper flere ganger i tiden som kommer.

Forrige sesong spilte Liverpool mot Chris Wilders lag to ganger. Den første kampen var på Bramall Lane, og da hadde de røde store problemer med et godt organisert hjemmelag. Det måtte en tabbe fra Manchester United-utlånte Dean Henderson til for å få den avgjørende scoringen, etter en volley fra Gini Wijnaldum.

På Anfield leverte Liverpool en veldig bra kamp, og høstet mange lovord fra Wilder i etterkant. Den kampen ble vunnet 2-0 etter mål av Mohamed Salah og Sadio Mané, og gjestene skapte knapt noe som helst.

Liverpool - Sheffield United spilles lørdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.