VAR igjen i fokus: Leicester snublet i jakten på tabelltoppen og fikk West Ham i ryggen

Runde 10 ble fullført i kveld, og det var ikke uten dramatikk.

30. nov 2020 kl 23.00Øystein Tronstad

Brendan Rodgers menn, som brukte midtuka til å avansere i Europa, skulle 18:30 forsøke å reise seg etter å ha blitt utspilt av Liverpool sist på Anfield. Forutsetningene var gode da Fulham gjestet King Power Stadium.

Det ble i stedet London-laget som tok sin andre ligaseier for sesongen. Med det så klatrer Scott Parkers mannskap like over streken med sine syv poeng. For Leicester så ble det en nedtur da de seier ville ha hatt like mange poeng som ligalederne Tottenham og Liverpool.

Leicester - Fulham 1-2 (0-2)

Fulhams formspiller, om noen, innlånte Ademala Lookman sendte gjestene foran etter en halvtime. Gjennomspillet var flott og alene med Kasper Schmeichel var RB Leipzig-eiendommen sikker.

Før pause fikk de endelig ballen i mål fra straffemerket også. Etter å ha bommet på sine tre siste straffespark(!) med tre forskjellige skyttere, så traff Ivan Cavaleiro.

Revene kunne berget poeng med en sterk sluttspurt. Toppscorer Jamie Vardy fikk nikket ballen ned til innbytter Harvey Barnes like før slutt, 1-2. På overtid fikk hjemmelaget en stor dobbelsjanse, men Fulham berget så vidt.

I FOKUS IGJEN: Aston Villa jublet for poeng, men etter en nærmere VAR-sjekk så ble alle poengene igjen i London.

I FOKUS IGJEN: Aston Villa jublet for poeng, men etter en nærmere VAR-sjekk så ble alle poengene igjen i London.

Offside igjen hos VAR

I rundens siste oppgjør, 21:00, så var det igjen med VAR i fokus.

Seieren sender David Moyes’ karer rett opp i ryggen på Leicester, kun et poeng bak. Aston Villa står nå med 2-0-4 etter storseieren over Liverpool. West Ham på sin side er ubeseiret på hjemmebane etter at de tapte åpningskampen mot Newcastle.

Her kan du se hvor mye marginer fra poengdeling det var snakk om:

West Ham - Aston Villa 2-1 (1-1)

Kampen var knapt i gang da midtstopper Angelo Ogbonna fikk løpt seg fri og stanget Jarrod Bowens hjørnespark i mål. Villa-talismanen Jack Grealish løp forbi London-forsvarerne og sørget for balanse til pause. Med det så er det kun Spurs-duoen Harry Kane og Heung min-Son som har vært involvert i flere scoringer.

Moyes sitt dobbelbytte i pausen, Sébastien Haller for Michail Antonio og Saïd Benrahma for Arthur Masuaku, skulle betale seg direkte. Det første som skjer i andre omgang er at Bowen spiller Benrahma, som igjen slår inn og finner Bowen igjen, 2-1 etter 28 sekunder.

Men Villa får straffespark når Trézéguet felles. Egypteren må byttes ut og det drøyer før Ollie Watkins får ta straffen. Til slutt banker han den i tverrliggeren.

På overtid så tror de fleste at Watkins har utlignet for Birmingham-klubben, men etter en omfattende VAR-sjekk så er han offside, marginalt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]