Det nye systemet kan gjøre det mer lukrativt med partnerklubber

Tidligere i høst ble det snakket om at Liverpool ønsket å opprette et nettverk av klubber i likhet med Red Bull og Manchester City. Med det nye systemet blir det mer lukrativt.

4. des 2020 kl 11.39Jens Hapnes Rege

Storbritannia forlater EU ved nyttår, og det vil få store konsekvenser for overgangsmarkedet.

Liverpool.no har tidligere omtalt at det nye systemet gjør det forbudt å handle spillere under 18 år fra utlandet, og at det innføres en maksgrense på tre signeringer per vindu for U21-spillere. I tillegg innføres det et poengsystem for å hente seniorspillere fra utlandet.

Tidligere i høst ble det kjent at Billy Beane, med det nye selskapet RedBall, ønsker å kjøpe en minoritetsandel i Liverpool.

Beane skal ha som mål å opprette en fotballgruppe tilsvarende City Group (Manchester City, Girona, New York City FC m.fl.), Red Bull (Red Bull Salzburg, RB Leipzig, New York Red Bulls m.fl.) og United World (Sheffield United, Beershot m.fl.). 

De nye reglene vil gjøre det mer lukrativt med slike fotballgrupper, skriver The Athletic.

Fordelaktig med partnerklubber

Dersom engelske klubber har avtaler med partnerklubber i utlandet kan de «parkere» talentfulle unggutter der til de blir gamle nok til å kunne hentes til England. Flere klubber skal allerede ha sett på dette som en mulighet for å slippe restriksjonene.

City Group (Manchester City, Girona, New York City FC m.fl.), Red Bull (Red Bull Salzburg, RB Leipzig, New York Red Bulls m.fl.) og United World (Sheffield United, Beershot mfl.) er blant slike fotballgrupper. 

Det virker nå sannsynlig at flere klubber slutter seg til en slik ordning, og det forventes at en storklubb som Manchester United kommer til å intensivere sitt søk etter en slik klubb. 

Med de økonomiske fordelene det fører til virker det sannsynlig at også investorene som leder Liverpool vil utforske en slik mulighet. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]