Connor Randall snakker ut om de psykiske utfordringene han opplevde:– Man skammet seg dersom man spilte dårlig, og ønsket ikke å bli sett av noen i byen i etterkant

Connor Randall fikk åtte kamper for Liverpool, men klarte aldri å imponere Klopp tilstrekkelig. Nå snakker han ut om de mentale utfordringene han opplevde i den tiden.

4. des 2020 kl 09.00Jens Hapnes Rege

Connor Randall har rukket å bli 25 år, men har allerede mer enn de aller fleste på CVen. 

Scouseren fikk åtte kamper for Liverpools førstelag, inkludert tre kamper i Premier League og tre kamper i FA-cupen, og har siden spilt fotball i Bulgaria (!) og Skotland. 

Han ble sammenlignet med Steven Gerrard i ungdomsårene, men endte til slutt opp som høyreback på akademilagene. I en ny podcast fra Football Journeys avslører han at han mislikte den rollen. 

Hatet høyrebacken

– Jeg var rundt 17 år da jeg først begynte å spille høyreback. Jeg hatet det, for å være ærlig. Fra jeg var 17 til noen år siden prøvde jeg alltid å få meg bort fra den posisjonen, og det var alltid en kamp jeg hadde med meg selv.

– Jeg prøvde alltid å komme tilbake på midtbanen. Det var der jeg spilte da jeg vokste opp, jeg nøt det så mye og det var det jeg var vant med, forteller 25-åringen. 

– Jeg hadde en samtale med Beale, og sa at jeg ville spille på midtbanen. Jeg kan bli satt ut av laget og prøve å bevise meg som midtbanespiller på trening.

– Han sa at det var mer konkurranse på midtbanen, men det var en sjanse jeg ønsket å ta.

FIKK MULIGHETEN: Randall fikk flere kamper under Klopp.

FIKK MULIGHETEN: Randall fikk flere kamper under Klopp.

Tankegangen endret seg imidlertid raskt da Jürgen Klopp ble Liverpools manager. 

– Dette var da Klopp nettopp hadde kommet inn, og profilen han ønsket fra backene sine passet meg. Det var en vei til førstelaget, og da måtte jeg bare akseptere det.

Psykiske utfordringer

Liverpool-supporteren Randall hadde oppnådd mer enn de aller fleste da han fikk spille for Liverpools førstelag, men han slet med presset som fulgte med. 

– Det er fantastisk etter debuten når alle støtter og heier på deg, spesielt når du er en lokal gutt.

– Jeg var ikke mentalt forberedt for det. Jeg begynte å få kamper, og så på sosiale medier om hva folk tenkte i etterkant. Jeg så meldinger hvor personer rakket ned på meg - det fikk meg til å føle meg dårlig, forteller 25-åringen åpenhjertig i podcasten.

– Dersom jeg skulle endret noe hadde jeg ikke sett på sosiale medier da jeg var ung. Jeg burde ha tenkt mer på meg selv, og ikke ha latt negative kommentarer påvirke selvtilliten min og påvirke hvordan jeg presterte i kamper.

– Da vi spilte mot Exeter borte var vi på bussen på vei hjem, og Alex Inglethorpe ringte meg og sa at jeg gjorde det veldig bra og forsvarte meg bra, så ser man folk slakte seg på Twitter, og så tenker man plutselig mer på det enn hva akademi-direktøren har sagt.

PÅ FØRSTELAGET: Randall jubler etter Ibe-scoring for førstelaget.

PÅ FØRSTELAGET: Randall jubler etter Ibe-scoring for førstelaget.

– Man har aldri opplevd det før som ung gutt, og jeg tenkte alt for mye på det.

– Jeg måtte snakke med en sportspsykolog om det. Man skammet seg dersom man spilte dårlig, og ønsket ikke å bli sett av noen i byen i etterkant. 

Bulgarsk eventyr

Da Randall fant ut at han ikke ville få en ny kontrakt i Liverpool var han lei av fotballen. Han tok seg en lang pause, før han søkte et eventyr langt borte fra England. 

– Jeg forlot Liverpool i mai, og dro ikke der før i september. Jeg har ikke hatt så lang tid borte fra fotballen siden jeg begynte med fotball, og det trengte jeg.

– Jeg mistet kjærligheten til spillet. Jeg nøt å ikke spille fotball, og det var herlig å slippe presset i noen måneder.

Til slutt endte scouseren opp i bulgarske Arda Kardzhali.

– Jeg måtte komme meg bort, og ønsket å slippe unna fotballen i Storbritannia. Jeg ønsket en «syk» overgang, og det var herlig å dra til Bulgaria hvor jeg bare kunne spille uten at noen kjente meg. Det var en frisk start.

– Jeg kunne starte med rene ark, få en frisk start og kjøre på igjen.

Covid avsluttet eventyret

Det nye eventyret i Bulgaria ble imidlertid kortere enn forventet for Randall, da Korona-virusets alvorlighet ble tydelig. 

– Vi forsto ikke helt hva som skjedde, og ventet bare på de neste nyhetene.

– Jeg måtte ha to kamper til for å aktivere klausulen for ett år til, men vi endte med å komme til enighet med klubben om å avslutte kontrakten, og så kunne vi gjøre hva vi selv ønsket. 

– Jeg reiste tilbake til England i mai. Det var en ny livserfaring å være i Bulgaria, og det var definitivt noe annerledes.

– Jeg fikk tilbake sulten da jeg kom hjem igjen, og var klar til å få karrieren i gang igjen. Jeg var klar for å komme meg tilbake i fotballen og være en del av et lag. 

Connor Randall har fått karrieren tilbake i rett spor, og spiller nå i skotske Ross County. 

Det er nærliggende å se paralleller mellom hans historie og Liverpools nåværende backup på høyrebacken. Neco Williams mottar jevnlig hets fra supportere på sosiale medier, og måtte på et tidspunkt stenge Twitter-kontoen. 

Liverpool-spillere må ikke bare være fantastiske fotballspillere, de må også være robuste utenfor banen for å takle et enormt press. 

Hør hele intervjuet med Randall her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]