Jimenez har alltid vært i kamptroppen siden han kom til Wolverhampton. Når Wolves skal til Anfield er han på sykehuset

Spissen ble alvorlig skadet mot Arsenal.

3. des 2020 kl 21.48Arild Skjæveland

Raul Jimenez har vært helt fantastisk for Wolverhampton etter at han kom til klubben sommeren 2018. Han var først en sesong på lån, før overgangen ble gjort permanent sommeren 2019.

Siden han kom til England, har han vært involvert i omtrent hver kamptropp for Wolverhampton. Han har spilt 110 kamper, scoret 48 mål og har 18 målgivende. De eneste kampene han ha ikke har spilt, er fire kamper i ligacupen og to kamper i Europa Leagueda Wolves allerede var videre.

The Guardian melder at rekken strekker seg til 86 kamper på rad der han har vært involvert. 

Det kommer han ikke til å være på Anfield. 29-åringen var i en stygg kollisjon med David Luiz i søndagens Premier League-kamp på Emirates Stadium, og er operert for kraniebrudd. Han skal skrives ut av sykehuset neste uke – men det kommer til å bli lenge til vi ser meksikaneren igjen på banen.

Han har to mål på fire kamper mot de helrøde så langt i tiden sin i England

Kommer til Anfield

Kollisjonen med Luiz skjedde allerede tidlig i kampen, og Jimenez ble byttet ut allerede etter 15 minutter. Wolves har ikke spilt mye uten ham, men fikk jobben gjort, og vant 2-1 i London etter scoringer fra Pedro Neto og Daniel Podence.

Liverpool kjøpte Diogo Jota fra Wolves i september, så det vil være mye nytt i «ulvenes» angrep når de kommer til Anfield søndag kveld.

Siden 2018/19-sesongen har Jimenez scoret 34 ligamål, mens resten av lagkameratene har scoret 41 mål til sammen. Jota hadde på samme tid 16 mål for klubben, og Matt Doherty hadde åtte – så de spillerne som vil være tilgjengelig har scoret 17 Premier League-mål til sammen siden 2018.

Det er liten tvil om at den tidligere Benfica-spissen kommer til å bli savnet. I sommer kjøpte de Fabio Silva, som kom inn mot «the Gunners» og som kan være aktuell for en startplass på Anfield. Han er bare 18 år gammel, og ble byttet ut igjen da det gjensto 12 minutter.

Adama Traoré er en spiller Liverpool har slitt veldig med før, selv med Virgil van Dijk tilgjengelig, og han kan komme til å fortsette på høyresiden av angrepet. Med Neto og Podence i tillegg, kan vi komme til å se tre spillere som stort sett har spilt ute på kantene fra start i angrepet på søndag.

Romain Saiss regnes som usikker, etter at han testet positivt for Covid-19 23. november. Jonny Otto er lenge ute med kneskade – ellers har Nuno Espirito Santo en skadefri tropp. Han vil holde sin pressekonferanse på fredag. 

Liverpool - Wolverhampton spilles søndag kl. 20.15, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]