Søndag er det endelig supportere tilbake på AnfieldTage Herstad er en av de 2000 heldige

Florøværingen var heldig i trekningen.

3. des 2020 kl 19.59Arild Skjæveland

Det begynner å bli veldig lenge siden 11. mars 2020. Det var forrige gang Liverpool hadde supportere på Anfield, da de røde røk ut av Champions League etter å ha tapt i ekstraomgangene mot Atletico Madrid.

Når Wolvehampton gjester Anfield søndag kveld, vil det ha gått 270 dager siden forrige gang det var supportere på tribunen. Åtte måneder, 25 dager og 13 hjemmekamper.

Det vil være 2000 røde på plass søndag kveld. 1500 på The Kop og 500 på Main Stand. Norske Tage Herstad vil være en av de 500 som sitter på langsiden.

– Jeg var heldig i trekningen da det ble trukket ut to hospitality-billetter på Main Stand, så jeg og Bruce Grobbelaar skal gå, sier Herstad til liverpool.no.

Han tror en vil kunne merke forskjell fra de 13 foregående kampene på Anfield.

– Personlig mener jeg at de like gjerne kunne ha ventet til alle er inne. Litt forskjell blir det selvsagt. Spesielt fra de 1500 på The Kop, men de får vel ikke lov til å stå og synge og slikt. Uansett blir det like stor stas for spillerne å få supporterne på plass igjen, sier Herstad.

Siden sesongstarten har han vært på plass i huset sitt like ved Anfield.

– Det har ikke vært noe særlig å høre dommeren blåse kampene i gang, og så sitter jeg og glor på skjermen 40 meter unna. Du mister mye av interessen for kampen. Ikke fordi jeg må se på TV, men fordi det er så latterlig sterilt og kjedelig uten supportere på tribunen, sier han.

Billetten vil han få digitalt på telefonen sin, og det kommer heller ikke til å være fysiske kampprogram til salgs. De er også kun tilgjengelig digitalt.

The Times rapporterer at alle supportere må ha maske på hele tiden mens de er på stadion. Premier League-klubbenes mål er å fylle opp en tredjedel av supporterne før sesongen er over – det vil si over 20.000 supportere på enkelte stadioner.

Rekken som røk

Det å komme seg til stadion uten å være i nærkontakt med andre er ikke noe stort problem for Tage, som bor kun få meter unna. Han må teste seg enten på lørdag eller søndag. Det kan gjøres i Kop Bar på Anfield, som er et av stedene i byen som driver med massetesting.

Vi spør om planene for søndag.

– Det blir moro å ta noen øl med kompiser som har fått billetter, og så gå på kampen. Jeg kjenner en del som har fått – men flere som ikke har fått, sier han.

Da pandemien stoppet alt, hadde 47-åringen en vanvittig rekke med Liverpool-kamper. Han hadde vært på 868 (!) kamper på rad, hjemme og borte.

– Da Everton-kampen borte i juni ble sparket i gang svei det voldsomt, men det er ikke noe jeg tenker spesielt på. Det kommer inn i tankene her og der, men det var greit at det var en pandemi som stoppet det, og ikke at et tog eller fly ble kansellert eller forsinket, sier han.

– Det er liksom ikke så mye å gjøre med. På søndag teller jeg 869 kamper uansett – det gjelder jo kampene en har lov å gå på!

Liverpool - Wolverhampton spilles søndag kl. 20.15, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]