– Det var nok fans til at det føltes normalt

Onsdag var det endelig åpent for supportere igjen i engelsk fotball.

3. des 2020 kl 10.33Jens Bessesen

Wycombe Wanderers kunne onsdag slippe inn 1000 supportere til hjemmekampen mot Stoke i Championship. England har lettet på koronatiltakene og delt landet inn i nivåer ut fra smittetrykket i de forskjellige regionene. 

Avhengig av nivået kan man slippe inn opptil 2000 eller 4000 tilskuere, mens noen fremdeles må spille for tomme tribuner. Wycombe valgte onsdag å slippe inn 1000 tilskuere, og det virker som opplevelsen var positiv blant de fremmøtte.

– Det føles bra! Det var vanskelig å motstå fristelsen å lene seg litt nærmere hverandre for å prate, men det var nok fans her til at det føltes normalt, sier Wycombe-supporter Andy Dickinson til The Times, som var til stede på kampen.

Wycombe tapte for øvrig kampen 0-1.

Åpner opp

I løpet av helgen vil en rekke lag få lov til å slippe inn supportere på tribunene.

Ti av lagene i Premier League har fått grønt lys, og Liverpool har varslet at 2000 tilskuere får overvære søndagens kamp mot Wolves. 

Supporterne i Liverpool har blitt oppfordret til å teste seg for Covid-19 dagen før, eller samme dag som kampen. 

Det blir første gang siden 11. mars at Liverpool slipper inn supportere på stadion.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]